Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ditas Rietumas kino izlase: 10.-17.I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Parazīts

@@@@

Režisors Džunho Bons. Lomās Kanho Sons, Lī Sun Gjuns u. c

2019. gada labākās ārzemju filmas statusu pārliecinoši nostiprina Dienvidkorejas Parazīts. Nedēļas nogalē saņemtais Zelta globuss ir kārtējais apliecinājums, ka arī Oskars nonāks pie šīs filmas, kuras kontā jau ir spoža uzvara Kannu festivālā. Rafinētā, jēdzieniski daudznozīmīgā traģikomēdija ir gan satīrisks komentārs par kapitālisma pasaules noslāņošanos un sociālo nevienlīdzību, gan azartisks trilleris, kurā pagraba ļaudis prasmīgi uzurpē varu hi-tech interjeros dzīvojošajā bagātnieku ģimenītē. Filma bez pozitīvajiem varoņiem.

 

1917

@@@@

Režisors Sems Mendess. Lomās Kolins Fērts, Marks Strongs u. c.

Vēl viena filma gada līdere vai vismaz viena no Holivudas jēgpilnākajām un radikālākajām gada filmām. Darba nosaukums iezīmē drāmas norises laiku – Pirmais pasaules karš. Tās varoņi ir divi britu karavīri, kuri dodas neiespējamā misijā – nogādāt īpaši svarīgu vēsti ienaidnieka aizmugurē. Šis ir tehniski un tehnoloģiski virtuozs darbs, kurš veidots, izmantojot šķietami nepārtrauktu kameras kustību. Dvēseļu puteņa skatītājiem būs īpaši rosinoši noskatīties pazīstamā britu režisora Sema Mendesa darbu – citu skatpunktu uz šo pašu periodu.

 

Izmisums

Režisors Kārlis Lesiņš. Lomās Kaspars Zāle, Alise Danovska, Vita Vārpiņa, Kaspars Gods u. c.

Jauna pašmāju režisora debija vienmēr ir intriģējoša. Tāds ir arī šis gadījums, kaut Kārlis Lesiņš par debitantu ir dēvējams nosacīti. Jā, šī ir viņa pirmā pilnmetrāžas spēlfilma, taču viņš jau ir uzņēmis vairākas lokāli pamanītas un atzinīgi novērtētas dokumentālās filmas. Stāsts par jaunu cilvēku Gati (Kaspars Zāle) krīzē un viņa apziņas paplašināšanas praksēm ir ļāvis režisoram eksperimentēt ar dažādiem ne-realitātes veidošanas paņēmieniem. Filma tapusi kā mazbudžeta darbs ar VKKF finansējumu. 

 

Svilpotāji

@@@@

Režisors Korneliu Porumboju. Lomās Vlads Ivanovs, Katrinela Marlona u. c.

Paldies Rīgas art house kinoteātriem, kuri izrādīs vienu no pērnā gada Eiropas festivālu ekstravagantākajiem atklājumiem – rumāņu režisora Korneliu Porumboju ironisko neo noir darbu. Filmā izmantoti klasiskie film noir motīvi – policists ar apšaubāmu morāli, liktenīgā sieviete, komplicētas kriminālās intrigas un efektīgas apšaudes. Darbība risinās Bukarestē un Kanāriju salās, kur iedzīvotāji lieto īpašu, kodētu saziņas valodu – svilpošanu. Dzirkstošs pārsteigums, ko sagādājis režisors, kurš pazīstams ar sociālām mūsdienu drāmām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja