Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 22. VIII - 29. VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Manas dzīves gaisma

@@@@

Režisors Keisijs Afleks. Lomās Keisijs Afleks, Elizabete Mosa u. c.

Iespēja iepazīt aktieri Keisiju Afleku (aktiera un režisora Bena Afleka brālis) radikāla art house kino režisora statusā – šī ir viņa debija režijā. Manas dzīves gaisma var lepoties ar dāsnu prestižu kinofestivālu pieredzi. Filmā apspēlēta depresīvas fantāzijas radīta situācija – laiks pēc globālas epidēmijas, kas iznīcinājusi cilvēces sievišķo daļu. Tieši šādā laikā dzīvo un ceļo tēvs (lomā pats Keisijs Afleks) un viņa mazā meita. Ja nemulsina un nekaitina eksaltēta nosacītība, novērtēsiet Afleka radošos meklējumus gan aktiera, gan režisora statusā.

 

Pēc kāzām

@@@

Režisors Bārts Freindlihs. Lomās Džūliana Mūra, Mišela Viljamsa u. c. 

Vēl viena filma ar festivālu pieredzi – tā atklāja Karlovi Varu festivālu un nostrādāja kā impulss, lai amerikāņu zvaigznei Džūlianai Mūrai festivālā pasniegtu balvu par radošajiem nopelniem. Filmu uzņēmis aktrises dzīvesbiedrs Bārts Freindlihs, kura darbība gan ir guvusi mazāku rezonansi nekā Mūras karjera. Arī par šīs viņa filmas veiksmes/neveiksmes faktoru var strīdēties. Pēc kāzām ir dāņu režisores Susannes Bīras 2006. gada filmas rimeiks. Izmaiņas ir skārušas varoņu dzimumu: amerikāņu versijā galvenās ir sieviešu lomas, vienā no tām ir Džūliana Mūra.

 

Baltijas filmu dienas

Seansi k/t Splendid Palace 22. un 23. augustā

Trešo reizi Baltijas valstu kino centri rīko Baltijas filmu dienas: trijās valstīs var noskatīties kaimiņos veidotās filmas. Pasākumu atklās izcila, apcerīga dokumentālā filma, viens no Latvijas simtgades programmas darbiem, ko producējušas trīs Baltijas valstis, – Laika tilti, kas guvusi atzinību un balvas arī ārzemēs. Rosinu novērtēt vienu no Igaunijas simtgades filmām – mūsdienu drāmu Visu vai neko, kuras galvenais varonis ir jauns puisis, kuram negaidīti jāiejūtas vientuļā tēva statusā – bērna mātei mazulis kļūst lieks. Ieeja bez maksas.

 

Peldi vai grimsti

@@@

Režisors Žils Lelušs. Lomās Matjē Amalriks, Gijoms Kanē u. c.

Splendid Palace sāk sezonu ar vairāku Eiropas filmu piedāvājumu. Viena no tām ir jestra franču komēdija, kas apspēlē vīriešu pusmūža krīzes tēmu. Šoreiz kungi, kuri nonākuši katrs savā dzīves strupceļā, apvienojas nevis striptīza dejotāju pulciņā kā 1997. gada britu filmā The Full Monty, bet gan sinhronās peldēšanas komandā. Īpašus izaicinājumus viņiem sagādā komandas treneres – dāmas ar stingru tvērienu. Peldētāju lomās ir populāri aktieri, kuru vidū ir izcilais Matjē Amalriks. Par spīti banalitātēm, filmai piemīt šarms un spēja smīdināt.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja