Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 28.II-6.III

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Emma

@@@@

Režisore Otoma de Vailda. Lomās Enja Teilora-Džoja, Džonijs Flinns u. c.

Rotaļīga, dzirkstoša britu filma, kas kārtējo reizi atgādina par Džeinas Ostinas darbu nemirstību un spēju regulāri kļūt par pamatu veiksmīgām ekranizācijām. 90. gadu vidū populāra kļuva filma Prāts un jūtīgums ar Keitu Vinsletu, savukārt 2020. gads ir Emmas un titullomas tēlotājas Annas Teiloras-Džojas laiks. XVIII gs. britu aristokrātu dzīve un patstāvīgās, neatkarīgās Emmas Vudhausas raksturs ir kļuvis par pamatu mūsdienīgai, vizuāli izsmalcinātai filmai, ko uzņēmusi režisore Otoma de Vailda, kura kino ienākusi no fotogrāfijas un reklāmas pasaules.

 

Kalašņikovs

@@

Režisors Konstantīns Buslovs. Lomās Jurijs Borisovs, Olga Lermana, Artūrs Smoljaņinovs

Vērienīgi uzņemta vēsturiski biogrāfiska filma, kas aiz ieroča ļauj ieraudzīt konkrēta cilvēka mūža aprises. Filma par Mihailu Kalašņikovu (lomā – Jurijs Borisovs) – jaunu tankistu, kurš izgudroja ieroci – kalašņikovu jeb AK47 –, ir veidota, izmantojot visai tradicionālas biogrāfiskas filmas shēmas. Kaut darba pamatauditorija, kura spēs rezonēt uz tā patriotiskajiem motīviem, ir Krievijā, tas var ieinteresēt vēsturisko un kara drāmu cienītājus. Filma tapusi Mihaila Kalašņikova simtgadē.

 

Ar ieročiem rokās

@@@

Režisors Džeisons lei Hovdens. Lomās Daniels Redklifs, Neds Denehijs

Daniels Redklifs sen vairs nav Harijs Poters, bet gan aktieris, kurš bieži izvēlas trakas un riskantas lomas. Arī šī filma ir visai radikāla aktiera izvēle. Dinamiskais, temperamentīgi veidotais, melnas ironijas un vardarbības piepildītais darbs, kas flirtē arī ar komēdijas žanru, ir trāpīgs komentārs par virtuālās realitātes upuriem. Par tādu ir kļuvis Mailss (Daniels Redklifs), kurš vada laiku, niekojoties ar videospēlēm, un dažādu procesu rezultātā pats kļūst par neveiklu "killera" līdzinieku, pie kura rokām ir piekalti ieroči. 

 

Laimes zieds

@@@

Režisore Džesika Hausnere. Lomās Emīlija Bīčema, Bens Višovs u. c.

Filma, kas pasaulē ir pazīstama ar nosaukumu Little Joe/Mazais Džo un ar šādu nosaukumu pērn tika pirmizrādīta Kannu festivāla konkursā, ir pārdēvēta par Laimes ziedu. Lai tā būtu, jo tiešām galvenā varone ir zinātniece, kas strādā laboratorijā un nodarbojas ar laimes zieda radīšanu. Austriešu režisores Džesikas Hausneres darba spēks ir nevis stāstā, bet dizainā. Filma ir arī pamācošs piemērs, kā ar Eiropas kino ierobežotajiem resursiem ķerties pie fantastikas žanra. Galvenās lomas atveidotāja Emīlija Bīčema Kannās saņēma labākās aktrises balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja