Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ditas Rietumas kino izlase: 31.VIII - 1.IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Madāma @@@

Režisore Amanda Stērsa. Lomās Tonija Kolete, Hārvijs Keitels, Rosija de Palma, Maikls Smailijs.

Šīs franču komēdijas pievilcība slēpjas trijos nopelniem bagātos aktieros un azartiskā un naivā vides – bagātie un nabagie – konfrontācijā. Jā, šis ir Pelnrušķītes stāsts, kas starp līdzīgiem izceļas ar to, ka Pelnrušķītei jeb režisora Pedro Almodovara iemīļotās aktrises Rosijas de Palmas tēlotajai istabenei, kura pārpratuma dēļ nokļūst pie miljonāru vakariņu galda, sen vairs nav astoņpadsmit un pat ne trīsdesmit. Bagātnieku un viņas darba devēju lomās, kas veicinājuši šo kļūdu ar neparedzamām saknēm, – Hārvijs Keitels un Tonija Kolete.

 

Tulpju drudzis @@@

Režisors Džastins Čedviks Lomās Alīsija Vikandere, Deins Dehāns, Kr istofs Valcs, Holideja Greindžere, Džeks O’Konels.

Vērienīga vēsturiska un romantiska melodrāma, kuras darbība risinās Amsterdamā XVII gadsimtā. Lomās – spoža aktieru buķete, viņu vidū divi oskaroti Eiropas aktieri – Alīsija Vikandere un Kristofs Valcs. Viņa spēlē jaunu, skaistu bāreni, kuru apprecējis bagāts kungs. Brīdī, kad bagātnieks māksliniekam pasūtina jaunās sievas portretu, ir laiks liktenīgām jūtām un kaislībām. Filma ir uzticīga klasiska vēstījuma un melodrāmas žanra likumiem, kas to padarīs pievilcīgu nobriedušam skatītājam. Viens no scenāristiem – pasaulslavenais Toms Stopards.

 

Velosipēdi pret automašīnām @@@@

Režisors Frēdriks Gertens. Seanss Kalnciema kvartālā 2.IX plkst. 21

Seanss brīvā dabā Kalnciema kvartālā, uz kuru vispiemērotākais būtu doties ar velosipēdu (protams, var arī bez tā). Zviedru režisora Frēdrika Gertena darbs pēta riteņbraukšanas fenomenu daudzās pasaules pilsētās un metropolēs, kā arī piedāvā vīziju, kādas pārmaiņas skartu pilsētas un cilvēkus tajā, ja konfrontācijā starp automašīnām un velosipēdiem pārliecinošāk iezīmētos tieši velosipēdu dominante. Pēc seansa, kas ir starta šāviens 21. Baltijas dokumentālo filmu forumam, – tikšanās ar filmas režisoru. Ieeja bez maksas.

 

Airisa @@@@

Režisors Alberts Meisls. Seansi kinoteātrī KSuns 4.IX plkst. 18, 8.IX plkst. 21

21. Baltijas dokumentālo filmu foruma skates zīmes filma (kadrs no tās rotā foruma plakātu) – stāsts par Amerikas stila, ironijas un vitalitātes ikonu deviņdesmitgadnieci Airisu Apfelu. Filmu uzņēmis amerikāņu dokumentālā kino klasiķis Alberts Meisls, šis ir viens no viņa pēdējiem darbiem. Filmas varone ir iedvesmas avots, kā nodzīvot dzīvi ar pārliecības garšu, kā izveidot savu tēlu, uztrenēt pašapziņu un spītēt novecošanai. Filma noderēs gan dokumentālā kino speciālistiem, gan skatītājam, kam ir aktuāli sevis meklējumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja