Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 8. VIII - 15. VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Pavaroti

@@@@

Režisors Rons Hovards

Aizraujoša, faktoloģiski piesātināta un emocionāla dokumentālā filma – tenora Lučāno Pavaroti (1935–2007) portretējums, ko veidojis amerikāņu režisors Rons Hovards. Filmas, kuru varoņi un autori ir no vienas talanta līgas, vienmēr ir uzmanības vērtas. Kaut Rons Hovards savulaik ir teicis, ka vienmēr ir izjutis bailes no reāliem stāstiem un dokumentāliem faktiem, jo tie šķietami ierobežo radošumu. Tomēr, tieši strādājot ar dokumentālos faktos balstītu materiālu, viņš ir izveidojis izcilus darbus – gan spēlfilmu Apollo 13 (1995), gan šo filmu par Pavaroti.

 

Karalis lauva

@@@

Režisors Džons Favro

Lūk, veiksmīgākais vasaras kases grāvējs, kuram lieliski klājas gan globāli, gan lokāli. Divās nedēļās Latvijā Karali Lauvu noskatījušies vairāk nekā 50 000 skatītāju. Volta Disneja kompānijas superprofesionāļi zina, ko dara. Datoranimācija, kas akcentē fotogrāfisku reālismu, saikne ar pasaulslaveno mūziklu un 1994. gadā tapušo klasisko animācijas filmu Karalis Lauva – tie ir spēcīgi trumpji, kas uzrunājuši globālo auditoriju. Taču spēcīgākais no trumpjiem ir filmas tehnoloģiskā rafinētība, ko nākas atzīt pat tiem, kas šajā darbā nesaskata oriģinālas idejas.

 

Aģente

@@@

Režisors Juvals Ad lers. Lomās Diāna Krīgere, Mārtins Frīmens u. c.

Vāciete Diāna Krīgere ir viena no retajām Eiropas aktrisēm, kurai izdodas strādāt starptautiski. Pēdējos gados viņa pārliecinoši spēlē spriedzes filmās un trilleros, šī aizraušanās sākās, pateicoties Kventina Tarantīno Bēdīgi slavenajiem mērgļiem (2009). Viņas potenciālu spiegu trillerī Aģente mēģinājis izmantot arī Izraēlas režisors Juvals Adlers. Diāna Krīgere atveido aģenti, kura Teherānā darbojas Izraēlas slepenā dienesta uzdevumā. Filma Aģente var šķist interesanta gan aktrises, gan eksotiskās un politiski sarežģītās vides – Irānas – dēļ.

 

Rotaļlietu stāsts 4

@@@@

Režisors Džošs Kūlijs

Lieliska animācijas filma, ko sarūpējušas studijas Walt Disney Pictures un Pixar. Pirmā pilnmetrāžas datoranimētā filma Rotaļlietu stāsts (1995) savulaik sāka revolūciju – tā padarīja pilnmetrāžas animācijas filmas par vienu no nopietnākajiem Holivudas komerciālajiem projektiem. Arī ceturtā sērija demonstrē pārsteidzošu vitalitāti, lielisku humoru un ideju pārpilnību. Labi pazīstamo filmas varoņu saimi ir papildinājis jauns varonis – no plastmasas dakšas veidotais Dakšiņš, arī viņam kā daudziem varoņiem ir savas problēmas un izaicinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja