Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 9. V - 16. V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Pievilcīgs, ļauns un slikts

@@@

Režisors Džo Berlingers. Lomās Zaks Efrons, Lilija Kolinsa, Džeimss Hetfīlds, Džons Malkovičs u. c.

Ļoti drosmīga aktiera Zaka Efrona izvēle – nospēlēt apburošu puisi, vārdā Teds Bandijs, kurš, iespējams, varētu būt Amerikā plaši meklēts slepkava. Filmas pamatā ir reāli fakti no ASV tiesvedības prakses un Elizabetes Kendalas – Teda Bandija bijušās draudzenes – grāmata. Reālajam Tedam Bandijam 1989. gadā tika izpildīts nāvessods par 30 slepkavībām. Filmas autoru interesantākais piedāvājums ir mēģinājums atminēt paradoksu, kā vienā cilvēkā var slēpties krasi atšķirīgas dabas un cik dažādi varam uztvert vienu un to pašu personību.

 

Krāpnieces

@@@

Režisors Kriss Edisons Lomās Anna Hetaveja, Rebela Vilsone u. c. 

Draisks nieks, kas Holivudas produktu – komēdiju – plūsmā izceļas ar faktu, ka tas ir stāsts par divām krāpniecēm, kuras veikli strādā dažādās nišās. Annai Hetavejai piestāv sabiedrības dāmas loma, kura savas afēras īsteno miljonāru pulcēšanās vietās. Savukārt vitālajai Rebelai Vilsonei atvēlēti vienkāršāki upuri un pienākums nodrošināt filmai mehāniskus jokus klasiskas slapstick komēdijas garā (krišana, dunkas utt.). Krāpnieces ir 1964. gada filmas Vakara pasaciņa/Bedtime Story rimeiks, kurā varoņi vīrieši nu aizstāti ar divām dāmām.

 

Meklējot Mr. Kauliņu

Režisors Kaspars Roga

Jauna dokumentālā filma, kuru režisējis Prāta vētras mūziķis Kaspars Roga. Šis fakts vien tai nodrošinās uzmanību, tāpat kā darbā izmantotais subjektīvais, no autora pozīcijām veidotais stāstījums. Filma piedāvā satikšanos ar savulaik Latvijā pazīstamu biznesmeni, kurš pēc vairākām neveiksmēm pazūd bez pēdām un vēlāk uzrodas Āfrikā, Sjerraleonē. Līdzīgas struktūras dokumentālā filma Mans tēvs baņķieris, kurā režisore Ieva Ozoliņa meklēja un citā kontinentā atrada savu tēvu eksbaņķieri, pirms četriem gadiem kļuva par lokālu hitu.

 

Mumbajas viesnīca

@@@

Režisors Entonijs Marass Lomās Devs Patels,  Ārmijs Hamers u. c.

Filmas pamatā ir dokumentāli fakti – 2008. gada uzbrukumi Mumbajas viesnīcai Taj Mahal, kas kļuva par vienu no 12 pilsētas objektiem, pret kuru tika vērsti teroristu uzbrukumi. Vienā no lomām – indiešu aktieris Devs Patels. Terora akti atspoguļoti skarbi, tieši un brutāli. Tā ir apzināta režisora izvēle, kas īstenota pārliecinoši, kaut rosina uzdot jautājumu: cik ētiski ir ekspluatēt un izmantot kā materiālu filmai nesenas traģēdijas vielu? Filma ir režisora Entonija Marasa debija, un, par spīti iespējamiem iebildumiem, tā ir pamanāma debija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja