Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunizveidotā interneta platformā aicina atbalstīt filmas Zeme, kas dzied tapšanu

Turpinoties darbam pie vēsturiskās spēlfilmas Zeme, kas dzied, kas ataino 1873. gada notikumus, kad Rīgas Latviešu biedrības vīri organizēja pirmos Dziesmu svētkus, filmas veidotāji aicina ikvienu interesentu iesaistīties filmas atbalstīšanā.

Filmas atbalstam ir radīta unikāla interneta platforma www.filmaibut.lv, kurā var kļūt par filmas atbalstītāju. Līdzīgi kā Dziesmu svētki nav iespējami bez vispārējas latviešu tautas dalības svētkos, interneta platformā www.filmaibut.lv filmas atbalstītāji kļūst par virtuāla kora dalībniekiem, tādējādi palīdzot tapt filmai, kas stāsta par mūsu dziedāšanas tradīcijas pirmsākumiem.

"2023. gads mūsu dziedošajai tautai būs īpašs. Pirmo vispārējo dziedāšanas svētku 150. gadadienu atzīmēsim ne vien atkal sanākot kopā uz Dziesmu svētku skatuves, bet arī ar aizraujošu un krāšņu veltījumu svētku pamatlicējiem un Dziesmu svētku kopienai - vēsturisku spēlfilmu Zeme, kas dzied. Pirmie dziedāšanas svētki tapa, pateicoties uzņēmīgiem latviešiem. Tad arī mūsu tauta noticēja, ka varam izveidot paši savu valsti. Pateicoties dziedāšanas svētkiem, tapa Latvija. Arī šodien ceram, ka atradīsim dzirdīgas ausis un skanīgas balsis, kas ļaus mums izstāstīt šo stāstu pilnībā un saglabāt to vēsturei. Pat, ja visi nekad nebūs kordziedātāji, Dziesmu svētki ir notikums, kas vieno mūs visus latvietībā un dziesmā. Tāpēc aicinu visus, kam svarīga Dziesmu svētku turpinātība cauri paaudzēm, pievienoties mūsu virtuālajam kopkorim ziedošanas platformā filmaibut.lv," atbalstīt filmu aicina tās scenārija autors Dainis Īvāns. 

Ar savu ziedojumu korī var ieņemt četras dažādas lomas – dziedātājs, koru vadonis, virsdiriģents vai  goda viesis. Zeme, kas dzied filma vienuviet apvieno vērtības, kas uzsver latviešu uzņēmību un spēju būt vienotiem. Lai arī dziedāšana ir redzamākais vienotības elements, tās pamatā ir tautas vērtības, izdarība un savstarpējs atbalsts. Tā ir spēja saorganizēties, radīt, attīstīt un vēlme pēc skaistā. 

Visi filmaibut.lv saņemtie līdzekļi tiks izlietoti spēlfilmas Zeme, kas dzied izveidei. Ikviens atbalstītājs tiks iekļauts ne tikai ziedotāju sarakstā interneta platformā, bet arī filmas titros. 

Kā vēstīts jau iepriekš, filmas Zeme, kas dzied scenārijs ir balstīts patiesos un līdz šim plašāk nezināmos faktos, un tā vēstīs par Pirmo Vispārīgo latviešu dziedāšanas svētku tapšanu, par unikāliem cilvēkiem Latvijas kultūras vēsturē, kā arī nozīmīgām vietām vēsturisku notikumu dzimšanā.

Spēlfilmas tēlos iedzīvojušies populāri aktieri kā Vilis Daudziņš, Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Nauris Brikmanis, kā arī izcilā operdziedātāja Marina Rebeka un daudzsološā aktrise Marta Lovisa Jančevska.  

Spēlfilmas režisors, scenārija autors – Māris Martinsons, scenārija līdzautors – Dainis Īvāns, mākslinieks Mārtiņš Kalseris, komponists Jēkabs Jančevskis, operators Jānis Jurkovskis, kostīmu māksliniece Katrīna Liepa,  grima māksliniece - Beata Rjabovska. Filma top studijā K Films sadarbībā ar biedrību Nameyse, tās producente ir Linda Krūkle.

Filmas pirmizrāde gaidāma 2023. gadā, atzīmējot Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku 150. gadu jubileju. Filmu atbalsta Latvijas Nacionālais kino centrs un Latvijas Nacionālais kultūras centrs, filmas tehnoloģijas partneris – SIA Latvijas Mobilais telefons.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja