Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kinoteātrī Splendid Palace 18. novembrī tiks izrādīta latviešu jaunāko filmu programma

Aicinot svinēt kopā Latvijas valsts 105. dzimšanas dienu, kinoteātris Splendid Palace 18. novembrim sagatavojis svētku dāvanu – īpašu jaunāko Latvijas filmu izlasi, informēja kinoteātra pārstāvji.

Valsts dzimšanas dienas filmu programmā iekļautas tādas jaunākās šā gada latviešu filmas kā Mana brīvība, Elpot zem ūdens, Vietām gaidāms stiprs lietus, Ēriks Akmenssirds, Astra un Bezkaunīgie.

"Kino vienmēr reflektē savu laikmetu. Jaunākās Latvijas filmas ir kā termometrs, kas rāda, kā mēs jūtamies, no kā baidāmies, uz ko ceram un ko atceramies," aicinot svinēt Latvijas valsts svētkus ar latviešu kino, uzsver Splendid Palace mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa.

"Šis gads ir piedāvājis spilgtas kino debijas un radošus eksperimentus," teic D. Āboliņa. "Līdzās Ilzes Kungas-Melgailes, Elizabetes Gricmanes, Ronalda Mežmača pirmajām filmām, 18. novembra Latvijas kino programmā esam iekļāvuši filmu, kura pagājušajā gadā Splendid Palace piedzīvojusi visskaļākās stāvovācijas un saņēmusi rekordlielu kino balvu skaitu Eiropā, tostarp Eiropas Kinoakadēmijas nomināciju, bet pašlaik iekaro ASV kino publikas mīlestību! Tā ir Signes Baumanes  animācijas lielfilma Mans laulību projekts - par  brīvības alkām  un toleranci, kas šā gada laikā ir kļuvusi vēl aktuālāka."

Svētku programmā 18. novembrī Lielajā zālē piedāvā noskatīties:

  • Divos seansos - plkst. 14.00 un 20.20 režisores Ilzes Kungas-Melgailes filma Mana brīvība, kurā brīvdomīgā Alīcija aktīvi iesaistās Tautas frontes darbībā. Taču sasniegumi nes līdzi arī sarežģījumus un skarbas izvēles. Galvenās varones prototips ir viena no Atmodas laika spožākajām zvaigznēm - žurnāliste un politiķe Ita Kozakeviča. Latvija šo filmu izvirzījusi konkurencei ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars starptautisko filmu kategorijā.
  • Seansā plkst. 16.30 režisora Ronalda Mežmača filma Elpot zem ūdens, kas ir mūsdienīgs stāsts par narkomānu Raiti, kurš ir iestrēdzis atkarības ritenī un nespēj tikt no tā ārā. Galvenajā lomā – Kaspars Dumburs.
  • Seansā plkst. 18.30 režisores Elizabetes Gricmanes drāma Vietām gaidāms stiprs lietus vēsta par iemīlējušo pāri Sabīni un Reini, kuri spiesti strauji uzsākt kopdzīvi. Ātri vien jaunie mīlnieki sāk patiesi iepazīt viens otra atšķirīgos sapņus un vēlmes un nonāk izvēles priekšā - vai tiešām ir gatavi būt kopā.

Mazajā zālē piedāvā:

  • Seansā plkst. 13.00 – kino bērniem – igauņu režisora Ilmara Rāga filma Ēriks Akmenssirds. Filma par vienpadsmitgadīgo Ēriku, kurš ir pārliecināts, ka viņam ir akmens sirds. Ģimene pārceļas uz mantotu villu, kur jau dzīvo vienpadsmitgadītā Marija ar tēvu, kuriem tagad būs jāizvācas… Marija īsteno slepenu plānu, un bērni dodas neticamā ceļojumā uz Starppasauli, kur iekuļas fantastiskos piedzīvojumos.
  • Seansā plkst. 15.10 režisores Signes Baumanes animācijas filma Mans laulību projekts (2022), kas pērn saņēma gada labākās Eiropas animācijas filmas nomināciju. Zelma, uzaugot Padomju Savienībā, kopš bērnu dienām dzirdējusi vairākas patiesības, piemēram, tev būs sargāt savu nevainību līdz kāzām, ģērbties kā meitenei. Zelma šīm un citām bauslībām mēģina sekot, bet viņas ķermenis, neironi un bioķīmiskie procesi liek šķēršļus tam, kā viņu sabiedrība ir audzinājusi.
  • Seansā plkst. 17.30 režisores Lienes Laviņas dokumentālā filma Astra, kas ir biogrāfisks stāsts par unikālu personību ar nesalaužamu garu un stipru mugurkaulu – Gunāru Astru (1931–1988), kurš drosmīgi rīkojās saskaņā ar savu sirdsbalsi, būdams pārliecināts, ka Latvija reiz būs brīva.
  • Seansā plkst. 19.30 režisora Aika Karapetjana simbolu drāma ar šausmu elementiem Bezkaunīgie. Ģimene pārceļas uz dzīvi mantotā muižā meža ielokā. Viņi atklāj, ka māja ir pilna ar kukaiņiem. Cīņa ar tiem pāraug ģimenes locekļu cīņā vienam ar otru.

Filmas visas dienas garumā varēs noskatīties par īpašu – svētku cenu – 4,50 eiro.

Biļetes pieejamas kinoteātra Splendid Palace mājaslapā www.splendidpalace.lv vai kinoteātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja