Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kinoteātrī Splendid Palace norisināsies Korejas filmu festivāls

No 25. līdz 27. novembrim kinoteātrī Splendid Palace norisināsies Korejas filmu festivāls. Tajā tiks izrādītas trīs filmas - Liktenīgā sastapšanās, Zaļās dienas un Kā nozagt suni, informēja pasākuma pārstāvji.

Festivāla pirmajā dienā, 25. novembrī, plkst. 18 tiks izrādīta 2014. gadā uzņemtā vēsturiskā drāma Liktenīgā sastapšanās, kurā būs iespējams iepazīt Karaļa Džongžo, Džosonas dinastijas 22. valdnieka dzīves stāstu. Savā pirmajā karaļa valdīšanas gadā pret Džongdžo tika vērsti septiņi atentāta mēģinājumi, iesaucot viņu par “Nelaimes karali”. Filma ir balstīta uz vienu no šiem atentāta mēģinājumiem, kuru 1777. gadā veica Džongdžo politiskie pretinieki. Filma Liktenīgā sastapšanās attēlo 24 stundas Džongdžo dzīvē pirms šī notikuma.

26. novembrī plkst. 18 kino baudītāji tiek aicināti iepazīt ar zīmuli radītu animācijas filmu Zaļās dienas, kas tapusi, neizmantojot augsto tehnoloģiju datorgrafikas un trīsdimensiju tehnikas, kas dominē mūsdienu animācijas industrijā. Tās veidošanā 11 gadu garumā iesaistījās 14 mākslinieki. Filmas pirmizrāde notika 2010. gadā 15. Busanas Starptautiskajā kinofestivālā un tika nominēta galvenajai godalgai 2011. gada Annecy Starptautiskajā animēto filmu festivālā. Zaļās dienas ir stāsts par vidusskolnieci Īrangu, kura, dzīvojot 1970. gada lauku pilsētā, pūlas atrast  dzīves jēgu, mācās stāties pretim savām lielākajām bailēm, vienlaikus pirmo reizi iepazīstot mīlestību.

Korejas Filmu festivāls noslēgsies 27. novembrī, kad tiks izrādīta filma Kā nozagt suni, kas balstīta uz amerikāņu autores Barbaras O’Konnoras romāna motīviem. Stāsts ir par Džīso, 10 gadus vecu meiteni, kura dzīvo auto furgonā kopā ar savu mammu Džonghjanu un jaunāko brāli Džīsoku. Kad Džīso ierauga ziņojumu plakātu par pazudušu suni, solot atradējam piecsimt dolāru atlīdzību, viņai ienāk prātā naiva ideja, ka par šādu naudas summu varētu nopirkt savai ģimenei māju. Džīso kopā ar savu draudzeni Čerangu izplāno nozagt kāda bagāta saimnieka suni un tad, izliekoties to atrodam, saņemt atlīdzību. Vai bērniem izdosies īstenot viltīgo suņa nozagšanas plānu?

Visas filmas tiks demonstrētas kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē korejiešu valodā ar subtitriem angļu valodā. Bezmaksas ieejas kartes uz Korejas filmu festivāla seansiem ir pieejamas kinoteātra Splendid Palace biļešu kasēs no plkst. 15 līdz 20.

Korejas Filmu festivālu organizē Korejas Republikas vēstniecība Latvijas Republikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja