Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kopš februāra Ināras Kolmanes filmu Mātes piens noskatījušies vairāk nekā 42 000 skatītāju

Režisores Ināras Kolmanes filmu Mātes piens noskatījušies jau vairāk kā 42 000 skatītāju visā Latvijā. Divas nedēļas nogales pēc kārtas filma ir bijusi skatītākā filma Latvijā. Filma izrādīta kinoteātros un kino skatīšanās vietās no 2. februāra.

Filma Mātes piens ir stāsts par trīs paaudžu sievietēm, kuram scenāriju rakstījis Arvis Kolmanis pēc Noras Ikstenas grāmatas Mātes piens motīviem. Filmā Mātes piens ir atspoguļots laika periods no četrdesmitajiem gadiem līdz pat atmodai. Filmas režisore Ināra Kolmane stāsta: "Mēs kopā ar filmas mākslinieku un operatoru lielu vērību piegriezām laikmeta fonam. Gandrīz visas lokācijas tika veidotas no nulles. Arī kostīmu māksliniece un grimētāja ļoti iedziļinājās tā laika tērpos, frizūrās un grimmā. Tika meklēti arī padomju laika čemodāni, trauki, mēbeles u.c. Izrādās, ka cilvēkiem mājās vēl joprojām ir daudz tā laikmeta priekšmeti, ar kuriem viņi dāsni dalījās ar mums, par ko es saku vārdos neizsakāmu paldies."

Ne visas laikmeta relikvijas vēl ir spējušas saglabāt funkcionalitāti līdz mūsdienām, turpina Ināra Kolmane: "Filmā kā spilgta metafora izmantota vilcieni un sliedes, bija svarīgi tos parādīt atbilstoši attiecīgajam laikmetam. Vecais vilciens ar dermantīna sēdekļiem nebija braucams, tādēļ filmējām to, tam stāvot uz vietas. Komandas puiši to kustināja imitējot braukšanu, un aiz loga un pa virsu zaļajam fonam tika imitēta gaismas kustība. Un vēlāk, pēcapstrādes periodā, Beļģijas kolēģi kompjūtergrafikā ielika ainas aiz loga, kas tika filmētas atsevišķi ar speciālo tehniku.

Latvijas skatītāji ir atgriezušies kinoteātros, vēsta Ilze Roķe filmas izplatītāja: "Mana sadarbība ar Filmu studiju Deviņi sākās 2018. gadā pie filmas Bille, un tiklīdz Ināra Kolmane pateica, ka viņa režisēs filmu Mātes piens, man bija skaidrs, ka es vēlētos būt daļa no komandas. Esmu pateicīga Latvijas skatītājiem, kas tik augstu novērtē šo darbu, un ļauj mums visiem Latvijas kino nozares cilvēkiem noticēt, ka pašmāju kino ir nepieciešams. Katram režisoram, aktierim, producentam, kinoteātru darbiniekam un arī filmu izplatītājam ir svarīgi, lai ieguldītais darbs tiktu novērtēts. Neviena cita valsts uz pasaules neuzfilmēs filmu Latvijai. Filmu ir noskatījušies vairāk kā 42 000 skatītāju, un jau tagad var teikt, kā tā ir rekordiste pēcpandēmijas laikā."

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja