Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā skatāma animācijas filmas Lielais Indriķis 150 leļļu izstāde

Trešdien, 15. februārī, plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 7. stāvā tiks atklāta animācijas filmas Lielais Indriķis 150 leļļu izstāde, informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas korporatīvās komunikācijas vadītāja Anna Muhka.

Filmu studija Animācijas brigāde sadarbībā ar LNB 7. stāva ātrijā ir izveidojusi leļļu izstādi Lielais Indriķis. Izstādē apskatāmi tēli no studijas jaunākās pilnmetrāžas leļļu animācijas filmas Lielais Indriķis, kas ir balstīta uz producenta, mākslinieka un scenārija autora Māra Putniņa romāna Mežonīgie pīrāgi un Lielais Indriķis motīviem.

Grāmata Mežonīgie pīrāgi un Lielais Indriķis ir M. Putniņa trešais romāns sērijā Mežonīgie pīrāgi. Turpinot stāsta garu, arī trešajā grāmatā visi personāži ir aizgūti no kulinārijas un augu pasaules. Grāmata ir veltīta Baltaines Lielpīrāga Lielā Indriķa atgriešanās stāstam un cīņai par dzimtenes atbrīvošanu no Austrumu naidniekiem. Tas ir patriotisks stāsts par dzimtenes mīlestību un kopību, kas ļauj jaunajiem lasītājiem iepazīt gan pīrāgu pasauli, gan saskatīt ainas no Baltijas vēstures. Leļļu animācijas filma Lielais Indriķis ir filmu studijas Animācijas brigāde pirmā pilnmetrāžas filma. Tā tika veidota divus gadus, režisoram Jānim Cimmermanim un pārējai komandai darbojoties gan pie grāmatas sižeta adaptācijas scenārija vajadzībām, gan izgatavojot dekorācijas un lelles, kā arī pie ieskaņošanas procesa, kurā piedalījās ievērojamākie Latvijas teātru aktieri. Filmai tika izgatavoti vairāk kā 150 jauni tēli un to veidošanā pirmo reizi izmantoja arī digitālo druku gan tēlu, gan dekorāciju izveidē. 

Izstādē būs redzamas filmas Lielais Indriķis lelles un dekorāciju elementi, radot ieejai Bērnu literatūras centrā oriģinālu pīrāgu pasaules priekšpilsētu. Tajā ietvertas gan mājas no lielās pilsētas Rīmas, Mežonīgo pīrāgu kuģis, būs iespēja satikt gan pašu Lielo Indriķi, viņa pikto māti, caru Aivenu Briesmīgo un viņa austrumnieku karaspēku, Baltaines Lielpīrāgus un meža brāļus, gan arī oriģinālās pasaules dzīvniekus – pūpolu pūci, biešu govi, burkānu lapsu un citus.

Izstāde būs skatāma līdz 30. aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja