Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pirmizrādi piedzīvos kopprodukcijas filma par estrādes komiķi Borisu Arkadjevu

Latvijas, Krievijas un Čehijas kopdarba rezultātā tapusi filma Humorists par Borisu Arkadjevu, slavenu estrādes komiķi Padomju Savienībā, un viņa personīgo un sabiedrisko cīņu, kas pirmizrādi Latvijā piedzīvos 22. aprīlī, informēja filmas pārstāve Elizabete Lazda.

Mākslas filma stāsta par plaši pazīstama padomju estrādes komiķa Borisa Arkadjeva karjeras norietu 1984. gada vasarā. Viņu nomoka nemitīgā balansēšana uz naža asmens un paškontrole, domājot, par ko drīkst un par ko nedrīkst jokot padomju sabiedrībā – no tā rodas nedrošība, kas pamazām saindē gan mākslinieka iekšējo pasauli, gan viņa attiecības ar tuvākajiem. Slava un personiskās brīvības trūkums padara Borisu neiecietīgu, un viņa joki sāk līdzināties spēlei uz dzīvību un nāvi. Mūžīgā cīņa starp mākslinieku un valsti filmā norisinās jaunā līmenī – ar aizskarošu humoru un jokiem par seksu.

Humorists ir Latvijā dzimušā un augušā, šobrīd Berlīnē dzīvojošā scenārista un žurnālista Mihaila Idova debija spēlfilmas režijā. Tās filmēšana norisinājusies Latvijā - režisora dzimtajā pilsētā Jūrmalā un Rīgā, ko galvenais mākslinieks Aivars Žukovskis filmas vajadzībām iedzīvinājis īstā 80-to gadu atmosfērā. Radošajā komandā Latviju pārstāv arī producentu komanda Tasse Film (producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze), kas kopš tās dibināšanas 2011. gadā producējusi daudzas starptautiski atzītas un apbalvotas filmas, tostarp Es esmu šeit, Paradīze 89 un Ar putām uz lūpām. Tāpat līdztekus aktieriem, kas piedalījušies pat tādu pasaulslavenu filmu un seriālu kā Game of Thrones, Transporter u.c. uzņemšanā, - Aleksejam Agranovičam, Jurijam Kolokoļņikovam, Alisai Hazanovai un citiem, filmā lomu spēlē arī latviešu aktieris Kristians Kareļins.

“Mūsuprāt, tieši neparasti cilvēkstāsti un to interpretējumi vislabāk atspoguļo nozīmīgākās problēmas pastāvošajā iekārtā gan padomju laikos, gan vēl aizvien – mūsdienās. Humoristā raksturota nozīmīga tēma, kas stiepjas pāri šķietami pierastās cenzūras – literatūras, kino un ceļojumu – robežām, skarot pat tādas it kā ikdienišķas lietas kā joki un humors, tādēļ tā būs interesanta ne tikai padomju laikos dzīvojušajiem, bet arī jaunākajai paaudzei. Mums ir liels prieks, ka Latvijai ir nozīmīga loma filmas tapšanā, turklāt arī tās filmēšana noritējusi galvenokārt šeit,” par filmu stāsta tās producente Alise Ģelze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja