Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Līdz trešdienai tiešsaistē var noskatīties RIGA IFF laureātfilmu Dievzeme

Ar apbalvošanas ceremoniju un īpaša uzvarētājfilmas seansa izziņošanu ir noslēdzies devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF). Šogad festivāla galvenajā, Pilnmetrāžas filmu konkursā ar žūrijas vienbalsīgu lēmumu par uzvarētāju tika pasludināta islandiešu režisora Hlinura Palmasona filma Dievzeme – stāsts par dāņu mācītāja misiju 19. gadsimta Islandē uzbūvēt baznīcu.

Starptautiskā žūrija savā paziņojumā uzteic filmu par daudzslāņainu režisora radītu mītu, kas spēlējas ar auditorijas gaidām un spēj vienlaikus būt pretrunīga un politiska, niansēta un skaidra, nopietna un bieži vien arī ļoti jautra. 

Svinot filmas uzvaru, festivāls to piedāvā noskatīties līdz trešdienas, 26. oktobra, plkst. 23.59. Dievzeme ir skatāma festivāla tiešsaistes filmu platformā rigaiff.lv/online.

Filma RIGA IFF Latvijā piedzīvojusi nacionālo pirmizrādi. Žūrijas locekļi to izceļ kā "daudzslāņainu kinematogrāfisku pieredzi, kas nemitīgi attīstās un veido saspēli ar skatītāju gaidām". Uzvarētājs saņems naudas balvu 4000 eiro vērtībā, kā arī festivāla balvu – bronzas gaili. Īpašu atzinību žūrija izteikusi arī festivālā nacionālo pirmizrādi piedzīvojušajai Signes Baumanes animācijas filmai Mans laulību projekts, kuru eksperti raksturojuši kā “radošu detaļu, patiesuma un pašironijas pilnu kinodarbu".

Rīgas Starptautiskais kino festivāls šogad norisinājās no 13. līdz 23. oktobrim k/t Splendid Palace,k/t Citadele k/t K.Suns, k/t Kino Bize un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kā arī tiešsaistē visas Latvijas teritorijā. Festivāla laikā izrādīti vairāk nekā 100 kinodarbi no visas pasaules; tie šogad izrādīti 12 tematiskajās programmas sadaļās, tostarp, sešos konkursos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja