Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājas Karostā filmēs vēsturisko korejiešu spēlfilmu Harbin

Latvijas filmu studija Film Angels Studio sadarbībā ar Dienvidkorejas filmu studiju Hive Media Corp un franču filmu studiju Keystone Films ir uzsākusi darbu pie nozīmīga Korejas filmu projekta – vēsturiskās spēlfilmas Harbin uzņemšanas Latvijā. Viena no izvēlētajām filmēšanas vietām ir Liepājas Karostas cietuma interjers un eksterjers. Šajā vietā no 24. līdz 28. februārim tiks filmēta japāņu aizturēšana izolatorā.

Filma stāsta par Korejas vēstures lielāko varoni An Jung-Geun, kurš bija neatkarības cīnītājs pret Japānas koloniālajiem valdniekiem. Latvijā tiks filmēti vēsturiskie notikumi, kas 1909. gadā norisinājās Vladivastokā (Krievijā) un Harbinā (Ķīnā), kur galvenais varonis ar Korejas brīvības pretošanās grupu cīnijās pret Japānas impērijas militārajiem spēkiem, un riskējot ar savu dzīvību nogalināja imperatoriskās Japānas slepenās padomes prezidentu Itō Hirobumi, pēc kura nāves Koreja atguva savu neatkarību.

Šo mākslas filmu producē Dienvidkorejas filmu studija Hive Media Corp, kuras filmas guvušas lielus panākumus ne tikai Korejā, bet arī visā pasaulē. Filmas režisors Min-ho Wo ir ieguvis neskaitāmas balvas kā labākais Dienvidkorejas režisors, un filmas operators Kyung-pyo Hung zināms visā pasaulē pēc darba pie vairāku Oskaru ieguvušā filmas Parazīts.

No Latvijas puses filmēšanas servisu nodrošinās kompānija Film Angels Studio, kas kopš 2002. gada nodarbojas ar filmu, TV reklāmu un mūzikas video producēšanu.

Šāda lielu kino projektu starptautiska sadarbība ne tikai veicina Latvijas kino industrijas attīstīšanu un konkurētspēju starptautiskā mērogā, bet arī nodrošina dažādu blakus nozaru nodarbinātību, pakalpojumu izmantošanu un vispārēju ārvalstu finansiālo līdzekļu izlietojumu Latvijas kultūras industrijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja