Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LTV tapusi dokumentāla filma par influenceriem

LTV tapusi dokumentāla filma Influenceri. Astoņus mēnešus filmas komanda dokumentējusi galveno varoņu – Latvijas pirmās Instagram influenceres Agnijas Grigules un populārā digitālā satura veidotāja, drag queen Roja Rodžera – ikdienu, kā arī aptaujāja ekspertus, pētot influenceru fenomenu 2020. gada Latvijā.

Filma ne vien pavērs durvis uz galveno varoņu domām un izjūtām, kas ierasti paliek ārpus viņu veidotā satura, bet arī skaidros, kas ir influenceri, kā notikusi interneta un sociālo tīklu attīstība Latvijā un kā tas ietekmē mūsu ikdienu. Pieaicinātie eksperti – pusaudžu psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs, pētnieciskā žurnāliste Inese Liepiņa, sociālantropoliģe Agnese Cimdiņa, digitālā mārketinga speciālists Jānis Polis, zīmolu stratēģis Kristaps Siliņš, jauno mediju mākslinieks Raitis Šmits un influenceru attiecību speciālists Deniss Ševeļovs  skaidros, kā digitālais laikmets ietekmē mūsu visu ikdienu. Vai tas padziļina vientulību? Paplašina slavas gūšanas iespējas? Cik nozīmīga ir medijpratība? Kā tas ietekmē mūsu psihi?

"Esam laikmetā, kurā digitālo saturu jaunieši un ekonomiski aktīvie iedzīvotāji patērē teju nepārtraukti. Skatieni vērsti ekrānos gan uz ielas, gan veikalos, gan sapulču laikā un citus. Reti kurš brīdī, kad kaut kas jāgaida – apkalpošana pie veikala kases "zaļais" pie luksofora – spēj neķerties pie telefona. Liela daļa no telefonā pavadītā laika tiek veltīta sociālajiem medijiem. "Pāreja uz digitālo vidi ir aktuāls temats visā pasaulē. Ne velti šogad iznākusī filma par sociālajiem tīkliem "The Social Dilemma" kļuvusi tik populāra. Tā ir jauna realitāte, ar jauniem spēles noteikumiem. Rodas daudz jautājumu: vai mēs spēsim izturēt šo informācijas pārsātinājumu? Kā atsijāt viltus ziņas? Kā parādīt sevi sociālajos tīklos? Savulaik ziņu spēks piederēja tam, kuram bija skaļākā balss tirgus laukumā, vēlāk – grāmatu izdevējiem, avīžu drukātājiem, nesenā pagātnē – televīzijai un radio. Tagad tas ir internets. Šī filma ir par slavenībām, kuri slavu ieguvuši tikai ar internetā publicēto saturu. Agnija un Rojs ir divdesmitgadnieki, kuri prot prezentēt sevi un pelnīt naudu kā influenceri," pauž filmas scenārija autore, LTV žurnāliste Eva Johansone.

Latvietis sevi raksturo kā viensētnieku ar aizvērtiem aizkariem un tūju žogu. Šobrīd notiek pretējais - pat intravertie bieži atver priekškaru sevis aplūkošanai 24 h diennaktī. Kopš sociālo tīklu uzplaukuma, radīta jauna realitātes telpa, kurā valda influenceri. Viņi ir populāri sociālo mediju lietotāji, kuri mēdz pelnīt naudu ar dažādu zīmolu reklamēšanu. Intensīva, izskaistināta, nemitīgi atjaunināta kibertelpa. Viņi kā caur logu, ar ekrāna starpniecību, ļauj ieskatīties savā privātajā telpā, redzams, ko viņi ēd, ko velk mugurā, ko mīl. Viņiem ir nenoliedzama ietekme uz savu auditoriju. Bet vai viņi jūt piepildījumu?

Filmu veidojusi scenārija autore Eva Johansone, režisore Ieva Stade, operators Mārtiņš Šalmis, komponists Voldemārs Johansons, skaņu režisore Diāna Pāvilsone.

Dokumentālā filma Influenceri būs skatāma 10. novembrī plkst. 22 LTV1 un REplay.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja