Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Maija vidū atsāksies Rīgas Filmu fonda darbība

Tiekoties ar Latvijas Kinoproducentu asociācijas pārstāvjiem, Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija apstiprināja informāciju par Rīgas Filmu fonda darbības turpināšanu iepriekšējā kārtībā, paužot savu atbalstu un izpratni par fonda nozīmīgumu nozares darbības atjaunošanai, informēja Latvijas Kinoproducentu asociācijā.

Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija apstiprināja, ka jau maija vidū Rīgas Filmu fonda darbība atsāksies un filmu studijas varēs iesniegt pieteikumus projektiem, kuru filmēšana plānota līdz ar ierobežojumu atcelšanu.

"Esam priecīgi, ka situācija ir atrisinājusies un redzam, ka Rīgas Domes vadība izprot Rīgas Filmu fonda darbības būtību un tā darbības nepieciešamību, it īpaši šajos apstākļos, kad jebkurš ekonomisks instruments ir sevišķi svarīgs, lai atjaunotu darba vietas un radītu papildu ienākumus valsts budžetam. Diemžēl Rīgas Filmu fonda darbības atsākšana nebija iespējama ātrāk, jo nebija pieņemts Rīgas Domes budžets,”  saka Latvijas Kinoproducentu asociācijas vadītāja Aija Bērziņa.

Kopš savas darbības sākšanas 2010. gadā Rīgas Filmu fonds ir darbojies ļoti veiksmīgi un atbalstījis vairāk nekā 30 starptautiskus filmu projektus, piesaistot Latvijai ārvalstu investīcijas 20 miljonu eiro apmērā, turpretim piešķirtais līdzfinansējums no Rīgas Filmu fonda šiem projektiem kopš 2010. gada ir ne vairāk kā 3 413 280 eiro.

"Pateicoties Rīgas Filmu fonda līdzfinansējuma programmai, ārvalstu filmu budžeti, kas varētu tikt iztērēti citviet pasaulē, tiek tērēti Rīgā un Latvijā. Filmu uzņemšanā ir iesaistītas daudzas nozares, kas darbina valsts ekonomiku, - samaksu par pakalpojumiem saņem gan aktieri, gan viesnīcas, veikali, kafejnīcas un restorāni, gan celtniecības un transporta uzņēmumi, rezultātā ar nodokļu ieņēmumiem tiek papildināts arī Rīgas pilsētas budžets. Ilgtermiņā Rīgas parādīšanās dažādās ārvalstu filmās piesaista tūristus un veicina pilsētas starptautisko atpazīstamību," uzsver Latvijas Kinoproducentu asociācijas pārstāvji.

Līdz šim Rīgas Filmu fonda atbalstītie starptautiskie projekti nākuši no plaša ģeogrāfiskā spektra valstīm - ASV, Japānas, Indijas, Vācijas, Somijas, Grieķijas, Krievijas, Dienvidkorejas, Dānijas, Lielbritānijas, Čehijas, Slovākijas, Francijas, Kazahstānas, Bulgārijas, Zviedrijas. Tiek atbalstītas gan spēlfilmas, gan seriāli, gan dokumentālās filmas. Latvijas producenti parasti projektos ir iesaistīti kā pakalpojuma sniedzēji (production services), taču aizvien biežāk kļūst arī par šo filmu kopproducentiem, kas nozīmē, ka Rīgas Filmu fonda atbalsts ir veicinājis arī nacionālās kino industrijas attīstību un Latvijas vārda nešanu pasaulē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja