Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Noklausies millennium balādi Tu dari mani crazy no filmas Tizlenes

Pie klausītājiem dodas Edgara Bāliņa un Riharda Mucenieka jeb muzikālās apvienības Pirmā divīzija kompozīcija Tu dari mani crazy, kas dzirdama Martas Elīnas Martinsones filmā Tizlenes.

"Lai gan dziesma tapa pāris vakaros, tajā dzirdamā smeldze ir uzkrāta vairāku gadu garumā. Mēs centāmies iejusties un atminēties, kā jutās mīlošs jaunietis šī gadsimta sākumā, un ļāvām tam izskanēt šķietami rotaļīgā dziesmā, kas runā par vienkāršāko un vienlaikus sarežģītāko lietu pasaulē - jaunu cilvēku mīlestību," par muzikālās iedvesmas avotiem stāsta komiķis Edgars Bāliņš.

Tizleņu skaņu celiņā iekļautās dziesmas videoklipu ir veidojusi Marta Elīna Martinsone un operators Dāvids Smiltiņš, ievietojot millennium sirdsāķīšus fitnesa kluba DCH studija telpās. Klipā liktenīgās sievietes lomā redzama arī daļa no aktuālās Rīgas naktsdzīves – elektroniskā projekta Kuzucuk autore Andželika Kuzucuk.

Tizlenes ir režisores Martas Elīnas Martinsones debijas pilnmetrāžas filma, kuru producējusi Latvijas filmu studija Ego Media, sadarbojoties ar vietējā satura ražotāju Tet studio un mediju grupu TV3 Group. Režisores veidotā spēles īsfilma Viesturs Kairišs iznāk no meža (2018) ieguvusi balvu Lielais Kristaps kategorijā Labākā studentu filma, bet 2019. gadā režisore kopā ar Alisi Zariņu saņēma Lielā Kristapa balvu par labāko scenāriju spēlfilmai Blakus (2019).

Filma Tizlenes joprojām ir pieejama skatītājiem kinoteātros visā Latvijā, kā arī tiešsaistē straumēšanas platformā Tet+. Toties dziesmu Tu dari mani crazy tagad var noklausīties Spotify, kur pieejams filmas Tizlenes skaņu celiņš.

Filmā galvenās lomas atveido skolas vecuma aktrises – Asnāte Sofija Rožkalne, Ludmila Karpova, Kartīna Dambeniece un Gerda Embure. Tizleņu aktieru ansamblī  ir redzama arī Guna Zariņa, Daiga Kažociņa, Ģirts Krūmiņš, Imants Strads un Mārtiņš Kalita, savukārt epizodiskas lomas tikušas arī šī laika populārās kultūras zvaigznēm, tostarp Singapūras satīna biedriem Jānim Krīvēnam un Edgaram Bāliņam, kā arī reperei Viņa.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja