Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par godu Pasaules bēgļu dienai aicina uz bezmaksas kino seansiem

Kinoprojekts Spektrs sadarbībā ar ANO bēgļu aģentūru un kinoteātri Splendid Palace 21. jūnijā plkst. 18:30 piedāvā bez maksas noskatīties trīs dokumentālas filmas par godu Pasaules bēgļu dienai, tai skaitā šī gada Berlīnes kinofestivāla balvas ieguvēju Eldorado, informēja pasākuma pārstāvis Sergejs Timoņins.

Tiks rādītas trīs atlasītas dokumentālas filmas: Dānijas īsa dokumentāla filma Sea of Sorrow - Sea of Hope (2018), kas seko līdzi Sīrijas bēgles stāstam; pašmāju Baltijas sāga par Baltiešu atgriezšanos dzimtenē pēc Trimdas; un arī iespaidīgā dokumentālā filma Eldorado, kas skatītājiem piedāvā salīdzināt bēgļu situāciju tagad un 2. pasaules kara laikā.

Šis ir vienīgais Eldorado seanss Latvijā; filma piedzīvoja savu pirmizrādi Berlīnes kino festivālā, kur ieguva Amnesty International balvu.

Sea of Sorrow - Sea of Hope (2018) seanss - plks. 18.30. Vēsta par kādu sievieti Manalu, kas dzīvo Sīrijā kopā ar saviem trim bērniem. Sīrijas pilsoņu karam tuvojoties, viņi adaptējas, mainās, bet nekad nezaudē cerību. Pēc ISIS draudiem Manala ir spiesta bēgt uz Dāniju. Ja viņa iegūs tur patvērumu, tad varēs atvest bērnus no Sīrijas. Šis ir viņu stāsts.

Plkst. 19:15 tiks demonstrēta filma Eldorado. Filmā režisors Markuss Imhūfs stāsta par savu pieredzi, palīdzot Itālijas bēgļiem 2. Pasaules kara laikā, un salīdzina to ar šodienas bēgļu situāciju Itālijā. Atklāti, emocionāli un dažbrīd šokējoši.

Bet plkst. 21. notiks filmas Baltijas sāga seanss. Klasiska pašmāju dokumentāla filma no režisores Antras Cilinskas. Otrā pasaules kara beigās daudz latviešu, lietuviešu un igauņu devās bēgļu gaitās. Ilgi gadi pavadīti tumsā. Tagad viņi atgriežas. Stāsti par atgriešanās ceļu ir atšķirīgi.

Top komentāri

VVZ
V
Ierosinu noteikt pasaules Parazītu dienu, kad varētu godināt ērces, utis, odus, cērmes un citus asinssūcējus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja