Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Platformā Tet TV+ skatītājiem pieejamas Riga IFF filmas

Uzsākot ilgtermiņa sadarbību ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) 2023. gadā, Tet TV+ platformā skatāmas gan pērnā festivāla izcilākās filmas, gan arī citu iepriekšējo gadu pērles, kopumā ļaujot skatītājiem iepazīties ar teju 50 dažādiem kino mākslas darbiem.

2023. gadā Tet uzsāka ilgtermiņa sadarbību ar Riga IFF un šogad, 2024. gadā, festivāls norisināsies jau 11. reizi, īpašu izmanību pievēršot novatoriskai kino valodai un izteiksmīgiem režisoru rokrakstiem. Filmu skatīšanās dažāda izmēra ekrānos ārpus kino zālēm kļūst arvien pieprasītāka, tādēļ Tet TV+ skatītājiem ir pieejama īpaši veidota izlase ar Riga IFF izrādītām filmām, kas ļauj gan iepazīt vēl neredzētus raksturdarbus un aktuālākās kino tendences, gan – jau uzsākt gaidīt festivāla 11. sezonu.

Sadaļā Riga IFF izrādītās filmas iekļautas gan latviešu filmas no Riga IFF 2023. gada, gan citu gadu programmām, to skaitā, Aika Karapetjana trilleris Bezkaunīgie, kur kukaiņu apsēstas lauku mājas vidē norisinās ģimenes drāma un noslēpumu šķetināšana, gan ārzemju režisoru darbi. To skaitā beļgietes Džesikas Vudvortas melnbaltā slavas un varas meditācija Luka, kuras pamatā ir Dino Buzati romāns Tatāru tuksnesis. Savukārt izaicinājumiem, ar kuriem nācās saskarties sievietēm Riodežaneiro pagājušā gadsimta 50. gados, līdzi dzīvot iespējams portugāļu drāmā Neredzamā dzīve. Par mainīgajām ģimenes attiecībām arī stāstīts somu režisores Selmas Vilhunenas drāmā Četri mazi pieaugušie.

Savukārt poļu animācijas drāma Lauku ļaudis pārsteigs ar neparasto filmas vizuālo risinājumu - gleznieciskā teiksma eļļas gleznojumos izzīmē 19. gadsimta lauku dzīvi un jaunās zemnieces Jagnas aizliegto mīlu Latvijai radniecīgos dabas, laika un uzskatu griežos. Dramatisks stāsts par savas identitāte meklējumiem piedzīvojams Norvēģijas drāmā Ļaujiet upei plūst, kur jauna sāmiete, pārceļoties uz Norvēģijas ziemeļiem, piedzīvo pārmaiņas, kas liek izvēlēties, kas viņa vēlas būt un vai ir gatava atteikties no sevis pašas. Festivāla filmu piedāvājumā atrodamas arī filmas laba humora cienītājiem, to skaitā vācu režisora Lukasa Natrata radītā Pēdējais vakars, kas ļaus atgriezties pandēmijas laikā vasarā, piedzīvojot vienu neveiklu ballīti, kuru raksturo saspringta viedokļu un personību sadursme, ironijas piepildīti sociālie komentāri un mileniāļu paaudzes raizes.

Viens no vadošajiem kino notikumiem Baltijā – Rīgas Starptautiskais kino festivāls – 2024. gadā norisināsies 17.-27. oktobrī. Šobrīd norit gan pilnmetrāžas filmu iesniegšana festivāla galvenajam konkursam, gan Latvijas īsfilmu un mūzikas video no visas Baltijas, gan ārzemju īsmetrāžas filmu iesniegšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja