Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tapis jauns interneta raidījums par kino Latvijā un pasaulē

Latvijā tapis interneta raidījums (podkāsts) Mans draugs – kino cilvēks, kas vēsta par jaunākajām kino aktualitātēm un analizē kā filmas, tā arī kino norises Latvijā un pasaulē, informēja raidījuma veidotāja Paula Bērziņa.

Šādi raidījumi, kas ikvienam pieejami dažādās straumēšanas platformās, kļuvuši populāri gan Eiropā, gan citviet pasaulē, taču šis ir pirmais podkāsts, kas nopietni pievērsies arī aktuālajam un nozīmīgajam Latvijas kino telpā, analizējot repertuārā esošās filmās, izvērtējot rakstus par un ap kino, kā arī izgaismojot svarīgus kino notikumus.

Podkāsta autores ir trīs jaunās kino profesionāles – Agnese Lipska, Ieva Augstkalna un Paula Bērziņa –, kuras pēc audiovizuālās mākslas studijām Latvijas Kultūras akadēmijā darbojas kino jomā, to producējot, izplatot, aprakstot, kūrējot un studējot. Iniciatīvas uzsākšanu viņas skaidro ar interesi īstenot kino kritiku jaunā un vēl nebijušā formātā, padarot to pieejamāku jaunajai kino skatītāju paaudzei, bet vienlaikus arī rosinot kino skatīt analītiski un kritiski vērtēt kinoteātru piedāvāto saturu.

Katrā raidījuma sērijā, kas pašlaik iznāk reizi mēnesī, veidotājas pievēršas kino jaunumiem, taču neizpaliek arī izvērstas diskusijas par tobrīd aktuālu tēmu. Piemēram, raidījuma Mans draugs – kino cilvēks pilotepizodē runāts par Ginta Grūbes un Jāka Kilmi (Jaak Kilmi) filmu Spiegs, kurš mans tēvs un Tarantīno fenomenu mūsdienās. Podkāsta pirmā epizode veltīta Rīgas Starptautiskajam kino festivālam, daloties un analizējot iespaidus, ko šogad atstājušas festivālā izrādītās filmas, savukārt jaunākais raidījums veltīts Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps atskatam un sarunām par to, vai šobrīd Latvijas kino piedzīvo uzplaukumu.

Ieraksti pieejami Spotify un Soundcloud internetplatformās, bet regulāras ziņas, kas saistītas ar kino aktualitātēm, lasāmas Mans draugs – kino cilvēks Facebook, Twitter un Letterboxd profilos.

Mans draugs – kino cilvēks tapšanu atbalstījusi skaņas un gaismu tehnikas noma www.skanagaisma.lv, vizuālās identitātes autore Alise Sietniece un kinoteātris Kino Bize.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja