Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TIEŠRAIDE: Filmas Dvēseļu putenis svinīgā Latvijas pirmizrāde

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina piektdien, 8. novembrī, no plkst. 18.30 vērot tiešraidi no Latvijas kino vēsturē īpaša notikuma – ilgi gaidītās režisora Dzintara Dreiberga kara drāmas Dvēseļu putenis pirmizrādes pasākuma. Skatītājiem būs iespēja ielūkoties pirmizrādes svinībās ar Valsts prezidenta Egila Levita un filmas radošās grupas klātbūtni.

Kara drāmas Dvēseļu putenis pirmizrāde ir svētki Latvijas patriotiem un īpaši – filmas veidotājiem, kuri iemūžinājuši latviešu strēlnieku stāstu, lai parādītu to skatītājiem Latvijā un visā pasaulē. Tiešraides vadītāji Māra Sleja un Rihards Sniegs dosies pa Dvēseļu puteņa pirmizrādes sarkano paklāju, lai kopā ar sabiedrībā pazīstamiem viesiem un filmas radošo komandu izdzīvotu sajūtas, kas pavadījušas filmas tapšanas laikā un pirmizrādes brīdī. Tāpat skatītāji varēs vērot intervijas ar mūsu valsts augstākajām amatpersonām un kultūras personībām.

Pirmo reizi Latvijas filmu pirmizrāžu vēsturē galvenā pirmizrādes norises vieta – kinoteātris Kino Citadele Rīgā – ir pilnībā atvēlēta jaunajai filmai: 14 zālēs visu vakaru tiks demonstrēta tikai vērienīgā kara drāma, uzņemot 3000 skatītāju. Vienlaikus ar filmas pirmizrādi Rīgā Dvēseļu putenis nokļūs pie skatītājiem 15 Latvijas pilsētās un kopumā 20 kino izrādīšanas vietās. Arī reģionu pilsētu kinoteātru apmeklētājiem pirms filmas būs iespēja ielūkoties pirmizrādes tiešraidē.

Vēsturiskā kara drāma Dvēseļu putenis, kas veidota pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem, nonāk uz ekrāniem tieši 100 gadus pēc Latvijas brīvības cīņām, ievadot Latvijas valsts svētku laiku. Tā skatītāju aizved 100 gadus senā pagātnē, kad sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu.

Galveno varoni filmā atveido Oto Brantevics, kuram šī ir pirmā pieredze lielajā kino. Pārējo filmas aktieru ansambli veido Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Vilis Daudziņš, Renārs Zeltiņš, Ieva Florence, Grēta Trušiņa un daudzi citi. Kopā ar aktieriem filmā piedalījušies vairāk nekā 1500 brīvprātīgie masu skatu aktieri.

Filmas Dvēseļu putenis veidotāju komandā ir kino profesionāļi gan no Latvijas, gan ārvalstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, producente Inga Praņevska, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste, prestižās Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, Casting Bridge aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija Kultfilma un citi.

Tiešraide no filmas Dvēseļu putenis pirmizrādes pasākuma skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Valsts svētku laikā skatītājiem arī ir īpaša iespēja ieklausīties Dvēseļu putenī – noklausīties strēlnieku dziesmas, ko jaunās skaņās Reiņa Sējāna apdarē iedzied Intars Busulis, Tautumeitas, Cosmos, Carnival Youth un citi iemīļoti mūziķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja