Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina pieteikt gada skaistākās grāmatas konkursam Zelta ābele 2022

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija aicina grāmatu izdevējus pieteikt dalību ikgadējā grāmatniecības nozarei nozīmīgā notikumā – grāmatu mākslas konkursā Zelta ābele 2022, kas tiek organizēts ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas grāmatniecības sasniegumus, sveikt labākos grāmatu veidotājus, godināt par mūža ieguldījumu grāmatniecībā kādu no nozares pārstāvjiem.

Šogad Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas organizētajam konkursam apritēs 30 gadi, tāpēc tas būs jo īpaši nozīmīgs.

Konkursa uzdevums ir palicis nemainīgs – atklāt, kā grāmatas noformējums atspoguļo sava laika garu, māksliniecisko izpratni, tendences, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas, grāmatas tapšanā iesaistīto pušu veiksmīgas mijiedarbības nozīmi, kuras rezultātā var tapt grāmata kā vienots veselums – kā mākslas darbs, kas veicina pilnvērtīgu satura atklāsmi.

Konkursā Zelta ābele 2022 var piedalīties Latvijā reģistrēti grāmatu izdevēji (juridiskas un fiziskas personas), kuru izdotie oriģināldizaina pirmpublicējumi radīti Latvijā. Vērtēšanai tiks pieņemtas kārtējā gadā (2022) vai iepriekšējā gadā (2021) iznākušās grāmatas, kuras iespiestas Latvijā reģistrētā poligrāfijas uzņēmumā un nav piedalījušās iepriekšējā gada konkursā.

Konkursam no katras grāmatas ir jāiesniedz divi grāmatas eksemplāri un pieteikuma anketa. Iesniedzamo grāmatu nosaukumu skaits netiek ierobežots, taču pirmā atlase par katras iesniedzamās grāmatas atbildību konkursam ir jāveic izdevējam pašam.

Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas mājaslapā.

Dalība grāmatu mākslas konkursā Zelta ābele 2022 ir bez maksas.

Grāmatas konkursam tiks pieņemtas no 2022. gada 13. decembra līdz 29. decembra plkst. 17.00, Latvijas Grāmatizdevēju asociācijā – Rīgā, Baznīcas ielā 37-3.
Pirms grāmatu iesniegšanas lūgums sazināties pa tālr. 23 558 085 vai e-pastu: [email protected], lai vienotos par piegādes laiku.

Zelta ābele ir reģistrēta grafiska un vārdiska preču zīme, kas pieder Miķeļa Goppera izdevniecībai Zelta ābele. Lietošanas tiesības ar līgumu ir nodotas Latvijas Grāmatizdevēju asociācijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja