Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ar guļošajiem lasījumiem un ilustrāciju izstādi tiks atklāts jaunais grāmatžurnāls Paģiras

9. decembrī plkst. 19 Ģertrūdes ielas teātrī Prozas lasījumu izskaņā interneta žurnāls Satori ar guļošajiem lasījumiem un ilustrāciju izstādi atklās grāmatžurnālu Paģiras, informēja pasākuma organizatori.

"Paģiras nav tikai rīts pēc uzdzīves – tā ir piezemēšanās, kas seko jebkuras virsotnes iekarošanai," teic izdevuma redaktors Henriks Eliass Zēgners. Jaunajā grāmatžurnālā dokumentālās prozas teksti iztirzā privātā un publiskā kauna tēmu, prozas tekstos uzmanības lokā nonāk Kapusvētku fenomens, dzejas nodaļā lasāmi sirsnīgi bohēmiski veltījuma dzejoļi, bet atdzejai šogad tika izvēlētas franču rakstnieka Pjēra Luisa anakreontiskās (Pierre Louÿs, 1870–1925) Bilitis dziesmas.

Grāmatžurnāla atklāšanas pasākumā Ģertrūdes ielas teātrī nepiespiestā gaisotnē notiks guļošie lasījumi: pēc Prozas lasījumiem sagurušie varēs gulšņāt pufos, klausīties grāmatžurnāla autoru tekstos un baudīt īpašo Malduguns Paģiru alu – cidoniju un piparmētru gozi, kas sevišķi labi atspirdzina un nomierina sakaisušu prātu. "Paģiras ir īpašs stāvoklis, kas ne tikai aicina orientēt savu ķermeni horizontāli, bet arī padara cilvēku jutīgu un mudina meklēt mierinājumu skaistajā un apcerīgajā," saka Satori izdevēja, biedrības Ascendum priekšsēdētāja Antonija Skopa. "Aicinām jūs pirmdien kultivēt savu jutīgumu un apcerīgumu laiskā un darbīgai pirmdienai nepiedienīgā atmosfērā!"

Paģiras ir jau ceturtais ikgadējais Satori grāmatžurnāls. Tajā apkopoti iepriekš nepublicēti prozas, dzejas, dokumentālās prozas un atdzejas darbi, kas tapuši Satori radošajā vasaras nometnē rezidenču centrā Susēja. Tur jauni un daudzsološi, kā arī jau atzīti autori sešu dienu garumā pieredzējušu rakstnieku (Kārļa Vērdiņa, Ingas Žoludes, Paula Bankovska) vadībā radīja tekstus, kas no dažādiem aspektiem aplūko paģiras.

Grāmatžurnālu jau otro gadu ilustrē Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studenti – arī viņu darbu izstāde būs aplūkojama Ģertrūdes ielas teātrī. Turpat par izdevīgu cenu būs iespējams nopirkt arī jauno grāmatžurnālu.

Izdevuma redaktors ir Henriks Eliass Zēgners, dizainers – Aleksejs Muraško. Grāmatžurnālu var meklēt grāmatnīcās, sākot no 12. decembra.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja