Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar sarunām un koncertu noslēgsies Jurim Kronbergam veltīts pasākumu cikls Mēs ar Juri…

Platforma Latvian Literature un Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja septembrī uzsāka pasākumu ciklu Mēs ar Juri…, kas veltīts dzejniekam Jurim Kronbergam, kam šogad būtu apritējuši 75 gadi. 15. un 17. decembrī gaidāmi cikla noslēdzošie notikumi – tiešsaistes saruna Mēs ar Juri pasaulē un muzikāls pasākums Mēs ar Juri pie bungām, informēja cikla Mēs ar Juri… koordinatore Signe Viška.

Juris Kronbergs (1946–2020) bija dzejnieks, tulkotājs, atdzejotājs un plaša spektra kultūras personība – kā daudzi teica un joprojām teiktu, "tilts" starp Latviju un Zviedriju un otrādi. Viņa atstātais literārais mantojums aptver 16 dzejoļu krājumus, piecas dzejas izlases un vairāk nekā 60 tulkojumu – gan no zviedru uz latviešu, gan no latviešu valodas (un ne tikai) uz zviedru valodu. Juris Kronbergs tulkojis un atdzejojis Vizmas Belševicas, Aleksandra Čaka, Knuta Skujenieka, Ingas Ābeles, Noras Ikstenas un daudzu citu pazīstamu latviešu autoru darbus.

Saruna Mēs ar Juri pasaulē notiks tiešsaistē 15. decembrī plkst. 18.30 un būs skatāma platformas Latvian Literature Facebook un YouTube kontos. Arī šoreiz notiks tikšanās ar Jura Kronberga draugiem, kolēģiem, domubiedriem no dažādiem viņa dzīves posmiem, lai dalītos atmiņās un runātu par to, kādus nospiedumus viņš un viņa dzeja (un ne tikai) atstājusi katra pasaulē, kas bieži sniedzas arī aiz literatūras un tulkošanas apvāršņiem. Sarunā piedalīsies rakstniece Nora Ikstena, māksliniece Anete Melece un dzejniece Ingmāra Balode, pasākumu vadīs dzejnieks Kārlis Vērdiņš.

Savukārt pasākuma Mēs ar Juri pie bungām fokusā būs Jura Kronbergs kā vairāku latviešu trimdas roka grupu (Saules brāļi, Dundurs, Prusaku ansamblis) bundzinieks un trimdas roka dziesmu tekstu autors. Vieglā gaisotnē viņa bijušie grupu biedri Gundars Rullis no Prusaku ansambļa un Kristaps Grasis, kurš kopā ar Juri Kronbergu 2003. gadā radījis mūzikas albumu Vilks Vienacis, atcerēsies viņu kā mūziķi un dziesmu tekstu autoru. Sarunu vadīs Linards Kalniņš, bet savās interpretācijās par dziesmām ar Jura Kronberga tekstiem un improvizācijās par autora dzejoļiem dalīsies grupa Dzelonis (Laura Lāce, Rinalds Maksimovs un Linards Kalniņš).

Pasākums Mēs ar Juri pie bungām norisināsies 17. decembrī plkst. 18.30 galerijā Brīvība, Brīvības ielā 40. Vietu skaits ir ierobežots, lūgums pasākumam pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu [email protected]. Ieeja, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Pasākuma laikā jālieto mutes un deguna aizsegs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja