Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Arī Latvijā uzņems 3D filmu

Uzsākta pirmās latviešu stereoskopiskās jeb s3D filmas Rīga-2041 uzņemšana, informēja filmas pārstāve Sabīne Zālīte. Topošais darbs pārstāvēs Latvijā vēl neattīstīto zinātniskās fantastikas žanru.

"Mēs apzināmies, ka esam ledlauži s3D filmēšanas jomā Latvijā. Par to liecina ne tikai mūsu partnera Vides Filmu Studija uzbūvētās filmēšanas tehnoloģijas, bet arī zināšanu apjoms, ko neilgā laikā filmēšanas komandai nācies apgūt. Šis vairs nav stāsts par ierasto filmu formātu, bet gan ko daudz smalkāku. Režisoriem ir nākusi klāt trešā dimensija – telpa. Viņiem ir jāaizmirst vairāki filmas uzņemšanas likumi, kas pastāv 2D filmēšanā, jo 3D filmēšanā tas vienkārši nedarbojas. Šī ir pilnīgi cita valoda," stāsta projekta mākslinieciskā vadītāja Astra Zoldnere.

Filmā Rīga-2041 apvienoti vairāki savstarpēji nesaistīti stāsti, kas ataino cilvēku meklējumus pēc laimes. To attēlošanai izmantoti 50. gadu zinātnisko fantastikas filmu stilistikas elementi. Filmas darbība norisinās Rīgā, pilsētā, kuru ir pārņēmis laimes kults. Tiek reklamēti dažādi izgudrojumi un tehnoloģijas, kas atrisinātu ikkatra cilvēka problēmas. Filmas varoņi ceļo laikā, lai atgūtu jaunības mīlestību, projekcijas aizstāj reālus cilvēkus, laimes dakterīši ir pieprasīta profesija. Atbildēt, vai nākotnē laime rodama tehnoloģiskos risinājumos vai arī tomēr jāklausa senajam ticējumam, ka katrs pats ir savas laimes kalējs, būs katra skatītāja paša rokās.

Filmas uzņemšanā piedalās četri režisori, kuriem stereoskopiskais 3D formāts ir jauns izaicinājums. Savu redzējumu filmas ietvaros atklās režisors Kārlis Vītols, kas līdz šim plašāk bijis zināms kā animācijas filmu režisors un mākslinieks,  Pēteris Rozītis, kas iepriekšējo filmēšanas pieredzi guvis, veidojot īsfilmas un darbojoties reklāmas industrijā,  Didzis Eglītis, kurš kā plaša spektra kino industrijas darbinieks iepriekšēju pieredzi guvis, veidojot dokumentālās filmas un īsfilmas, kā arī strādājis reklāmas industrijā, kā arī režisore no Rumānijas, kas pabeigusi Londonas filmu skolu un līdz šim ir uzņēmusi vairākas īsfilmas, arī zinātniskās fantastikas žanrā.

Filmas izveidi organizē virtuālā studija URGA un Fresh Step Productions, sadarbībā ar Vides Filmu Studiju un Botnia Film, savukārt filmas uzņemšanu atbalsta nodibinājums Rīga 2014. Filmas scenārija ideju atlases nolūkos 2013. gada janvārī tika īstenots starptautisks ideju konkurss. Filmas pirmizrāde gaidāma 2014. gada novembrī, programmas Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja