Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atkārtoti izdots Laimas Muktupāvelas romāns Mīla. Benjamiņa

Izdevniecība Latvijas Mediji laidusi klajā latviešu rakstnieces Laimas Muktupāvelas (Kotas) romānu Mīla. Benjamiņa, kas savu pirmizdevumu piedzīvoja 2005. gadā, informēja izdevniecības pārstāvji.

Romāns Mīla. Benjamiņa piedāvā aizraujošu versiju par uzņēmīgu un pārdrošu sievieti, kas atstājusi dziļas pēdas gan Latvijas 20. un 30. gadu sabiedriskajā dzīvē, gan izdevējdarbībā, pat modē un arhitektūrā.

"Tieši laikmeta un personu atainojums ir visnozīmīgākais grāmatas Mīla. Benjamiņa elements. Tas ir tik dzīvs, tik spilgts un mutuļojošs. Sekojot Emīlijas dzīves gājumam, biznesa izveidošanai un savas preses karaļvalsts valdīšanai, gluži kā melnbaltā filmā kadros parādās Latvijas pilsoņu ikdiena, baļļu un svētku kaleidoskops un dzīves stils. Nevar noliegt, ka Benjamiņa tika uzlūkota ar bijību un skaudību - konkurējošā prese uzmanīja katru viņas dzīves klupienu un norādīja uz jebkuru ārēji perfektās dzīves ielāpu. Būt strādājošai sievietei, kura no reklāmas rakstu pārdevējas kļūst par pirmo Latvijas sievieti miljonāri vīriešu dominējošā biznesa pasaulē, nebūt nav priekš vājas personības. Šo tautā valdošo oreolu, ko nesa Benjamiņa kā aukstasinīga, valdonīga sieviete, Laima Kota ir manifestējusi un iecementējusi savā literārajā darbā, piedevām šādu arī atainojot Mīlu privātajā dzīvē. Vīra aizvilinātāja, aprēķinātāja, manipulatore," raksta grāmatu blogere Sandra Koka.

"Ar savu uzņēmību, krampīgo raksturu, spītīgo dabu un ambīcijām biznesā Latvijas preses karaliene Emīlija Benjamiņa pēc izsūtīšanas uz Sibīriju tautas apziņā kļuvusi par mocekli. Par dzīvu sievieti, kam augstsirdīgi piedod kaislības, piemirst vājības, atstāj nepamanītus trūkumus, bet ar bijīgu piemiņu godina savdabību un apbrīno paveikto. Jau 80 gadu, kopš Emīlija Benjamiņa atstājusi Latviju, bet mēs viņu turpinām pieminēt, un nu jau arī lepojamies un mazliet ilgojamies pēc Benjamiņas radošās dzirksts," saka grāmatas autore.

Laima Kota (Muktupāvela) ir 11 grāmatu (romānu, stāstu krājumu, biogrāfisku darbu un vienas bērnu grāmatas) autore. Rakstnieces karjera sākās ar romānu Šampinjonu derība, kurš 2002. gadā saņēma Latvijas Literatūras gada balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja