Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Filosofijas žurnāls Punctum aicina uz pasākumu sēriju Punctum festivāls. Iztēles ģeogrāfija

Atzīmējot trešo pastāvēšanas gadu, literatūras un filosofijas interneta žurnāls Punctum no 22. līdz 26. maijam aicina uz pasākumu sēriju Punctum festivāls. Iztēles ģeogrāfija, informēja pasākuma rīkotāja Laura Brokāne.

Punctum jaunajā literatūras festivālā uzdos jautājumu par laikmetīgumu, sniedzot arī atbildes versiju – pārvērtēt un daudzveidīgi interpretēt vietas vai ainavas jēdzienu.

Savas versijas par laikmetīgā jēdzienu atklāšanas pasākumā Kas ir laikmetīgais? 22. maijā plkst. 18.30 Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā konferenču telpā piedāvās teorētiķi Ieva Astahovska, Ilva Skulte, Jānis Taurens, Kaspars Vanags un Artis Ostups. Pēc lasījumiem notiks filosofa Igora Gubenko moderēta diskusija par šo tēmu.

Bērnības atmiņu vietas iedvesmojušas prozaiķus Kristīni Želvi, Daci Vīganti, Andri Kuprišu un Haraldu Matuli radīt stāstus lasījumiem Bērnības ainava, kas norisināsies 24. maijā plkst. 18.30 Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā. Pasākumu vadīs kultūras žurnālists Ivars Šteinbergs.

Jaunie dzejnieki Raimonds Ķirķis un Kirils Ēcis lielformāta dzejas darbā pievērsīsies urbānas identitātes tēmai, ko papildinās mākslinieku Marģera Zālīša un Marijas Luīzes Meļķes īpašā scenogrāfija un kustīgie attēli. Dzejas performance Aglomerācija. Elēģija. Komentārs notiks 25. maijā plkst. 19 lāzerpeintbola parkā Laserdog Preses namā.

Festivāla noslēgums būs poētisks ceļojums amerikāņu rakstnieka Viljama Berouza bezapziņas topogrāfijā. Prozas un mūzikas performancē Nosapņotās pilsētas 26. maijā plkst. 19 Dirty Deal Teatro Berouza sapņus lasīs Punctum galvenais redaktors, dzejnieks Artis Ostups, savukārt māksliniece Sabīne Moore atskaņos speciāli šim notikumam radītu mūziku.

Plānots, ka Punctum festivāls ik pavasari bagātinās Rīgas kultūras dzīvi, izceļot laikmetīgas literatūras tendences un aktuālus teorētiskus jautājumus. Jaunais festivāls turpinās pildīt žurnāla uzdevumu – ne tikai aptvert aktuālās tendences literatūrā un filosofijā, bet arī piedāvāt nebijušas interpretācijas un veicināt jaunu darbu tapšanu.

Pirmā festivāla tēma aicina iztēloties domāšanas ģeogrāfijas pieturas punktus. Pasākumu caurviju motīvs ir visdažādāko vietu – atmiņu, pilsētvides, nākotnes – daudzveidīgas interpretācijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja