Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izdots Janas Egles stāstu krājums Latvju pacients

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu literātes un Latvijas literatūras gada balvas laureātes, Janas Egles stāstu krājumu Latvju pacients. Krājuma redaktore ir Sigita Kušnere. Māksliniece – Aija Andžāne, informēja izdevniecībā.

Janas Egles jaunākie stāsti ir par cilvēkiem mums līdzās – tiem, kas varbūt nav pareizi saprasti, kas meklē zaudētos pavedienus un atduras pret dzīves skarbajām vai skaistajām nejaušībām.

"Miesiskas, vieliskas un ļoti atpazīstamas – tādas ir manas kā tipiskā latviešu pacienta sajūtas, iegremdējoties smalki izstrādātajos Janas Egles dzīves stāstos un mirkļu uzplaiksnījumos. Ierasto kailo skarbumu autores daiļradē ir papildinājusi pašironija un melnais humors, radot platformu fantāzijai un līdzpārdzīvojumam, kas tik viegli neaizmirstas – viņas varoņi seko līdzi lasītājam, ieviešot korekcijas sapņos un, kas zin, varbūt arī dzīvē," - tā stāstu krājumu raksturo Dace Rukšāne.

Rakstniece, dzejniece un dziesminiece Jana Egle (1963) ir kritiķu atzīto un lasītāju iemīļoto stāstu krājumu Gaismā (2016), Svešie jeb miļeņkij ti moi (2018) un Dzimšanas diena (2020), kā arī dzejas grāmatu Dzirdēt noklusēto (2002) un Ledus debesis (2023) autore. Liepājas kultūras balvas un Egona Līva piemiņas balvas Krasta ļaudis laureāte, 2017. gadā saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvu par labāko prozas grāmatu.

Jana Egle ir iekarojusi kritiķu un lasītāju sirdis ar savu satraucoši trāpīgo rakstības stilu, ar savu uzdrīkstēšanos atklāti runāt par lietām, kuras emocionāli iedarbojas uz sabiedrību, un par to, kas sabiedrībā parasti tiek noklusēts.

Autore pateicas par atbalstu un viesmīlību Starptautiskajai Rakstnieku un tulkotāju mājai Ventspilī, kurā tapusi daļa krājumā iekļauto stāstu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja