Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Iznācis žurnāla Teātra vēstnesis vasaras numurs

Liela daļa jaunā _Teātra vēstneša _rakstu un numura tēma ir tā vai citādi saistīta ar operas un teātra attiecību aplūkošanu, informēja izdevuma pārstāve Ieva Anševica.

Ekskluzīvā intervijā Teātra vēstnesim pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča atklāj to, kāda varētu būt viņas nākotne operā un kas ir labs operas režisors. Ar dziedātāja uzdevumiem operas režisora rokās senākā un nesenā pagātnē dalās dziedātāja Lilija Greidāne, intervijā Guntaram Pupam – operas diriģents Gintars Rinkevičs. Edīte Tišheizere detalizēti pievēršas Alvja Hermaņa negaidītajam uzvaras gājienam pa Eiropas opernamu centrālām skatuvēm. Margarita Zieda piedāvā atskatu uz diviem Viestura Kairiša inscenējumiem Vācijā. Vācu teātris viņas un Dāvja Auškāpa redzeslokā nonācis arī daloties iespaidos par lielāko vācvalodīgo zemju festivālu Theatertreffen Berlīnē.

Žurnāla rubrikā Process toties recenzijas par aktuālākajām izrādēm, kas viena pēc otras pirmizrādes piedzīvoja tieši sezonas pēdējās nedēļās – Līga Ulberte raksta par Lauras Grozas-Ķiberes iestudēto P. Šefera Equus, Mārīte Gulbe par Viestura Meikšāna konceptuālo M.fon Maienburga triloģiju Valmieras teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī un Dirty Deal Teatro, Valda Čakare par trim mazo zāļu izrādēm Nacionālajā – Krievijas liktenim veltīto Nastavševa/Dostojevska Idiotu, Seņkova iestudēto Ž. Anuija Antigoni ar konfliktu starp varu un indivīdu un Sīļa apņēmīgo ielūkošanos nāves atnākšanas procesā – M. Edsones lugas Prāts iestudējumā. Arī Undīne Adamaite dalās savās pārdomās par Nastavševa interpretēto Dostojevski. Zane Radzobe aplūko M. Čehova Krievu teātra sezonas spilgtākos notikumus, Ieva Rodiņa "ziņo" no Liepājas teātra, bet Silvija Geikina no Daugavpils. Šai numurā arī Maijas Svarinskas impresijas par JRT izrādi Aspazija. Personīgi Māras Ķimeles režijā.

Numura intervijā satiekas Valmieras teātra aktrise Māra Mennika ar režisoru Feliksu Deiču, bet Edīte Tišheizere intervē vienu no Liepājas jauno aktieru kursa – Rolandu Beķeri. Rubrikā Jaunie teātrī divu teātru amatpersonas portretē savu teātru jaunos aktierus – Evita Sniedze raksta par Rihardu Jakovelu Valmieras teātrī, bet Ieva Struka par Agnesi Cīruli Nacionālajā teātrī. Savukārt pie Vārda teātra cilvēkiem tikuši JRT aktrise Jana Čivžele, gaismotājs Mārtiņš Feldmanis, bet režisors Guntis Gailītis savu "vārdu" veltījis baritonam Samsonam Izjumovam.

Rubrikā Leģendas vairāk par operdziedoni Kārli Zariņu literāri aizraujošā Andra Blaumaņa stāstījumā un Andas Burtnieces veltījums Dinai Kuplei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja