Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas pārstāvji Londonas grāmatu tirgū nominēti piecās Starptautiskās izcilības balvas 2018 kategorijās

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB), kā arī izdevniecības Liels un mazs, Dienas Grāmata un Zvaigzne ABC nominētas piecās Starptautiskās izcilības balvas 2018 kategorijās, kuru laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā Londonas grāmatu tirgū, liecina paziņojums Latvijas Bibliotēku portālā.

Izdevniecība Zvaigzne ABC nominēta divās balvas kategorijās - Baltijas valsts mācību grāmatu izdevējs un Baltijas valstu pieaugušo literatūras izdevējs. Tāpat pieaugušo literatūras kategorijā nominēta izdevniecība Dienas grāmata, savukārt apgāds Liels un mazs nominēts balvai kategorijā Baltijas valstu bērnu literatūras izdevējs.

LNB šogad Londonas grāmatu tirgū cīnīsies par Gada bibliotēkas titulu.

Izcilības balva tiek pasniegta sadarbībā ar Lielbritānijas Izdevēju asociāciju, un tā tiek piešķirta kopskaitā 17 kategorijās.

Londonas Grāmatu tirgus izcilības balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 10.aprīlī Olympia halles konferenču centrā.

Kā ziņots, Latviju Londonas grāmatu tirgū šogad no 10.aprīļa līdz 12.aprīlim pārstāvēs Kārlis Vērdiņš, Luīze Pastore un Inga Ābele, aģentūru LETA informēja platformas Latvian Literature pārstāve Anete Konste.

Šajā gadā Baltijas rakstnieku delegāciju Londonā veido 12 atzīti rakstnieki, "kuri atspoguļo Igaunijas, Latvijas un Lietuvas augstāko sniegumu mūsdienu literatūrā".

Līdzās Latvijas autoriem Igauniju grāmatu tirgū pārstāvēs Mārja Kangro, Andrejs Ivanovs un Reins Rauds, bet Lietuvu - Toms Venclova , Undine Radzevičūte un Alvīds Šlepiks. Šo rakstnieku daiļrade kopā veido plašu literāro žanru klāstu, iekļaujot dzeju, bērnu literatūru un prozu, kā arī dramaturģiju un publicistiku.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada martā starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū Polija nodeva Latvijai, Lietuvai un Igaunijai goda viesu titulu, ko svinīgā ceremonijā pieņems visu Baltijas valstu vēstnieki, aģentūru LETA informēja Konste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja