Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Madonna prezentēs filmu Venēcijas kinofestivālā

Publiskota 68. starptautiskā Venēcijas kinofestivāla programma. Pasaules vecākais kinofestivāls, kas ir «atbildīgs» par filmu sacensību «formāta» izveidi, notiks no šā gada 31. augusta līdz 10. septembrim Venēcijā. Tradicionāli šis festivāls tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem Eiropā, turklāt nereti tajā startējušās un uzvarējušās filmas saņem arī citas ietekmīgas balvas, piemēram, Oskaru.

Šogad Venēciju par vietu savu filmu pasaules pirmizrādēm ir izvēlējuši daudzi izcili režisori - ekstrēmais kanādietis Deivids Kronenbergs (ar filmu A Dangerous Method/Bīstamā metode), amerikānis Ābels Ferrāra (ar filmu 4:44 Last Day on The Earth/Pēdējā diena uz Zemes), amerikāņu klasiķis Viljams Fridkins (ar filmu Killer Joe/Slepkava Džo), skandalozais Romāns Polaņskis (ar filmu Carnage/Asinspirts), neatkarīgā amerikāņu kinozvaigzne Tods Solondzs (ar filmu Dark Horse/Tumšais zirgs) u. c. Venēcijas konkursa programmā savu filmu Fausts demonstrēs arī krievu režijas izcilība Aleksandrs Sokurovs, britu mākslinieks un režisors Stīvs Makvīns izrādīs filmu Shame/Kauns. Kopumā Venēcijas konkursa programmā sacentīsies 21 filma.

Festivālu atklās aktiera, Holivudas zvaigznes un talantīga režisora Džordža Klūnija režijas darbs The Ides of March/Marta īdas, kurā viņš pats spēlē ASV prezidenta kandidātu.

Par vienu no Venēcijas festivāla skaļākajiem notikumiem solās kļūt popdīvas Madonnas režisētās filmas W. E. pirmizrāde ārpuskonkursa skatē. Filmas pamatā ir pasauli, īpaši Lielbritāniju, satricinājušais amerikāņu šķirtenes Vollisas Simpsones un Lielbritānijas karaļa Eduarda VIII mīlas stāsts, kura dēļ 1936. gadā karalis atteicās no troņa. Šī vēsturiskā drāma ir Madonnas otrais mēģinājums spēlfilmu režisores ādā.

Tradicionāli Venēcijas festivālā paralēli konkursa filmu programmai un ārpuskonkursa filmu skatēm norisinās arī «otrais konkurss» - sekcijā Horizonti, kas akcentē novatoriskus kinovalodas meklējumus un eksperimentālus darbus, kā arī Itālijas filmu skate (Controcampo Italiano), kas akcentē jaunākās tendences Itālijas kinematogrāfijā. Latvijas filmas šā gada Venēcijas festivāls nav akceptējis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja