Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā ieradīsies literatūras izdevēji un žurnālisti no septiņām valstīm

Laikā no 3. līdz 6. septembrim platforma Latvian Literature organizē vizīti ārvalstu izdevējiem un literatūras žurnālistiem, kuri Latvijā iepazīties ar mūsu grāmatniecību un literatūru ieradīsies no Somijas, Polijas, Igaunijas, Vācijas, Francijas, Austrijas un Lielbritānijas, informēja Latvian Literature pārstāvji.

Vizītes ietvaros izdevēji un žurnālisti klausīsies lekcijas par Latvijas grāmatniecību (Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas vadītāja Renāte Punka), mūsdienu literatūru (literatūrkritiķe Anda Baklāne), bērnu literatūru un ilustrācijām (rakstniece Laura Tabūna un māksliniece Rūta Briede), grantu atbalsta programmu (platformas Latvian Literature grantu un tulkotāju programmas koordinatore Juta Pīrāga), #iamintrovert kampaņu (radošā direktore Una Rozenbauma) un Latvijas tradīcijām un sasniegumiem (Latvijas Institūta sabiedrisko attiecību speciāliste Paula Prauliņa). Tāpat viesi dosies ekskursijā uz Nacionālo bibliotēku, apskatīs Vecrīgu un jūgendstila arhitektūru, kā arī tiksies ar Latvijas rakstniekiem un izdevējiem.

“Uz tikšanos esam aicinājuši autorus, kuru grāmatas potenciāli varētu interesēt kādu no izdevējiem, atbilst viņu profilam. Ar Latvijas izdevējiem šajā vizītē izmēģināsim jaunu tikšanās formu – tā saukto speed-dating (ātrā iepazīšanās – no angļu val.). Visi atradīsies vienā telpā, bet katram ārvalstu un Latvijas izdevēju pārim būs 20 minūšu ilgas individuālas sarunas. Šis ir laika sprīdis, kurā arī starptautiskajos grāmatu tirgos ir jāpaspēj ārvalstu partneri ieinteresēt par saviem pārstāvētajiem darbiem,” stāsta Juta Pīrāga. Viņa atklāj arī, ka šī vizīte, iespējams, būs īpaša ar to, ka būs pēdējā, ko organizē platforma Latvian Literautre: “Skaidrības, vai nākamgad saņemsim finansējumu, lai realizētu mūsu mērķus, joprojām nav.”

Latvijā viesosies redaktori no izdevniecībām WSOY (Somija), Sonia Draga Publishing House (Polija), Päike ja Pilv (Igaunija), Mixtvision (Vācija), Agullo Éditions (Francija), Edition Korrespondenzen (Austrija), Éditions do (Francija), Piper Verlag (Vācija), Francis Boutle (Lielbritānija), Edition Bracklo (Vācija), kā arī Parīzes grāmatu tirgus literatūras programmas vadītāja un žurnālisti no izdevumiem Tageszeitung (Vācija) un Deep Baltic.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja