Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Uzņemts otrais turpinājums dokumentālajai filmai “Vai viegli būt jaunam?”

1986.gads – Jura Podnieka filma “Vai viegli būt jaunam?”. 1998.gads – “Vai viegli būt? … Pēc 10 gadiem”. 2010.gads – “Vai viegli?….”Režisores Antras Cilinskas vadībā tapis jau otrais turpinājums leģendārajai Jura Podnieka filmai, kas caur atsevišķu jauniešu dzīves stāstiem atklāja padomju laiku, kā arī emocionāli stāstīja par jauniešiem, kuri meklē savu vietu dzīvē.

Filmā “Vai viegli?…” notiks satikšanās ar šiem cilvēkiem pēc divdesmit gadiem."Šodien, pēc 20 gadiem, šķiet interesanti filmēt šos cilvēkus atkal. Un īpaši tāpēc, ka daudziem no viņiem bērni tagad ir tādā vecumā, kā bija viņi paši pirms divdesmit gadiem. Tātad - atgriešanās pie pirmās filmas varoņiem, kur runa ir par laiku, valsti un nu jau filmas varoņu kā vecāku skatījumu uz jauniešiem un, no otras puses – viņu bērnu vērtējums. Otrkārt, filmas varoņu vecums ir aptuveni 40. Tas ir laiks, kad cilvēki izvērtē to, kas ir sasniegts un kas nav. Vai sapņi ir piepildījušies, vai nav? Un, ja viss, par ko kādreiz cerēts 20 gadus atpakaļ, ir dzīvē piepildījies, vai tas rada jaunas dzīves intrigas, vai arī liek nomierināties un dzīvot mierīgi? Un jautājums tieši šobrīd – Vai viegli?  - ir patiešām aktuāls gandrīz katram no viņiem un arī skatītājiem,” stāsta A.Cilinska.Viens no varoņiem Emīls jaunajā dokumentālajā filmā atzīst: "Pārsvarā, man šķiet, ka tie 20 gadi ir pagājuši, kā tāds viens aplis un mēs esam nonākuši sākuma posmā. Un situācija aptuveni ir tieši tā pati. Tikai nedaudz citādāka tādā ziņā, ka toreiz bija par ko cīnīties, visi bija kā kopistisks spēks un visiem bija viens mērķis. Un tagad ir tā, ka katrs domā par sevi, kā sabāzt sev kabatās un laisties projām. Tur ir tā atšķirība!”Filmas “Vai viegli?…” pirmizrāde paredzēta 4.maijā kinoteātrī “Rīga.” To veidojuši režisore A. Cilinska, scenārija autore Nora Ikstena, operators Uldis Millers, komponists Juris Kulakovs, skaņu režisors Anrijs Krenbergs un montāžas režisore Sandra Alksne u.c. Pie filmas strādājuši arī operatori Kaspars Braķis, Ģirts Straustiņš, Aigars Sērmūkšs, Emīls Linga, skaņu operatori Klāvs Siliņš, Oskars Doma, Armands Jakovļevs, asistenti Marta Kontiņa, Vaira Strautniece, kā arī datorgrafiķis Edmunds Jansons. Filma tapusi ar Nacionālā Kino centra, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes un LTV 1 atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja