Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aicina pieteikties ISSP skolas kursam Ievads fotogrāfijā

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP izsludinājusi uzņemšanu divu mēnešu intensīvajā kursā Ievads fotogrāfijā, kas sāksies 28. oktobrī. Tas izveidots ikvienam, kurš vēlas spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā un attēlu veidošanas principu izprašanā, informēja ISSP skolas pārstāve Veronika Viļuma.

ISSP skolas kursā Ievads fotogrāfijā dalībnieki ne tikai apgūst fotogrāfijas tehniskos pamatus, bet vienlaikus mācās nolasīt un pielietot fotogrāfijās izmantoto vizuālo valodu, lai paustu sev svarīgas idejas un saskatītu tās citu darbos. Kurss piedāvā ievadu fotogrāfiskās domāšanas pamatprincipos un sniedz ieskatu svarīgu autoru daiļradē, sākot no fotogrāfijas pirmsākumiem līdz mūsdienām. Tāpat tajā iespējams apgūt kameras iespējas un tehniskās nianses, lai paplašinātu savu izteiksmes potenciālu.

Ievads fotogrāfijā ir iespēja gan fotogrāfijas entuziastiem, gan dažādu radošo jomu profesionāļiem un studentiem attīstīt savas prasmes un izpratni par mediju iedvesmojošā un interaktīvā vidē. Kurss ietver gan teorētiskās lekcijas, gan praktiskas nodarbības un radošus uzdevumus. Šo ievadprogrammu ISSP skola piedāvā jau vairākus gadus, un tās veiksmes pamatā ir pasniedzēju personiskā pieeja katram tā dalībniekam, kā arī savstarpēju diskusiju veidošana un sadarbības veicināšana starp pašiem fotogrāfijas interesentiem. Kursa noslēgumā katrs dalībnieks izveido nelielu darbu sēriju, ko prezentē pasniedzējiem un kursabiedriem.

Radošās nodarbības vadīs Iveta Gabaliņa – praktizējoša fotogrāfe un fotogrāfijas pasniedzēja, kura fotogrāfiju māca kopš 2008. gada. Gabaliņa fotogrāfiju apguvusi Andreja Granta studijā, Bornmutas Mākslas institūtā un Fotogrāfijas maģistratūras programmā Ālto universitātē, Helsinkos. Fotogrāfe ir guvusi vairākas balvas starptautiskos konkursos – C/O Berlin Talents 2013, Burn Magazine Award un CDS Dokumentālās fotogrāfijas balvas konkursā, kā arī nominācijas pasaules nozīmīgākajos fotokonkursos Sony World Photography Award un Leica Oskar Barnack Award. Viņas darbi tiek regulāri izstādīti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Kopš 2018. gada Gabaliņa ir arī ISSP galerijas programmas vadītāja.

Savukārt fotogrāfijas tehniskos aspektus kursa dalībnieki apgūs grafikas dizainera, fotogrāfa un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēja Sandija Ruļuka vadībā. Ruļuks ieguvis bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā, papildu studējis Centrālajā Sentmārtina mākslas koledžā Londonā un ISSP vasaras skolā. Fotogrāfa darbu uzmanības centrā ir cilvēks un viņa ķermenis, ko demonstrēja arī personālizstāde Gaiss festivālā Rīgas fotomēnesis 2018. gadā. Papildu autorprojektu realizēšanai Ruļuks strādā arī modes fotogrāfijas laukā.

Kursa Ievads fotogrāfijā nodarbības notiek darbadienu vakaros Rīgas centrā, ISSP telpā Berga Bazārā. Dalībai kursā nepieciešama DSLR vai cita fotokamera ar manuāliem iestatījumiem.

Kursu rīko Biedrība ISSP – laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 14 gadu starptautisku pieredzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja