Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar Āfrikas un Latvijas mākslinieku izstādi aizsāk Tukku Magi muzeja projektu

20. – 25. augustā Rūmenes muižā būs skatāma izstāde Bez fetiša / Without Fetish, kurā Āfrikas tradicionālā māksla izstādīta mijiedarbībā ar latviešu mūsdienu mākslinieku darbiem. Izstāde liek pamatus vērienīgajam daudzkultūru mākslas muzeja Tukku Magi projektam, kas būs pirmais šāda veida mākslas centrs Ziemeļeiropā, informēja pasākuma pārstāve Katrīna Ķeķe.

Izstāde Bez fetiša / Without Fetish uzsāk Āfrikas tradicionālās mākslas un mūsdienu mākslas dialogu. Tā aicina aizdomāties par pārspīlēto nozīmi, kas tiek piedēvēta lietām, cilvēkiem un institūcijām, mudinot skatītāju saskatīt tādu pasauli, kas eksistētu bez fetiša.

Izstādē redzamos Āfrikas tradicionālās mākslas darbus Tukku Magi projektam ir ziedojuši amerikāņu filantropi no Bostonas Tims un Bobija Hamili (Tim un Bobbi Hamill). Papildus izstādē būs redzami mūsdienu mākslinieku Edgara Amerika, Zojas Frolovas, Tima Hamila, Ievas Iltneres, Jāņa Jākobsona, Nila Jumīša, Frančeskas Kirkes, Daiņa Pundura, Jutas Rindinas, Elīnas Titānes darbi.

Latvijā un Ziemeļeiropā unikālais daudzkultūru muzejs Tukku Magi tiek veidots bijušajā Zēberga spirta un iesala rūpnīcā Tukumā. Tā misija ir mainīt priekšstatu par tradicionālo mākslu, izceļot to kā vienlīdzīgu partneri mūsdienu mākslas pasaulē. Tukku Magi atklās pasaules kultūrvērtību daudzveidību, izceļot katras kultūras unikalitāti un to savstarpējo mijiedarbību. “Mēs redzam Tukku Magi kā vietu, kas smelsies spēku no daudzveidības un apvienos īpašas mākslinieciskas formas, tradīcijas, pieejas un talantus,” teic projekta vīzijas autori Jānis Jākobsons un Zoja Frolova. Mākslinieki uzsver, ka muzejā īpaša vieta būs arī Latvijas tradicionālajai un mūsdienu mākslai, jo viens no Tukku Magi uzdevumiem ir veicināt  Latvijas  mākslas un kultūrvērtību nozīmes apzināšanos pasaules kontekstā.

Izstāde Bez fetiša / Without Fetish Rūmenes muižas renovētajā mākslas un sarīkojumu telpā būs apskatāma katru dienu no 2019. gada 20. līdz 25. augustam plkst. 11 - 15.

Pirmdien,  2019. gada 19. augustā  plkst. 12 - 14 Rūmenes muižā notiks apaļā galda diskusija par Tukku Magi vīziju. Diskusijā piedalīsies projekta Tukku Magi virzītāji Latvijā un starptautiskie atbalstītāji Marija Amelina (Maria Amelina, ASV/Kenija) un Anna Deiča (Anna Deych, ASV).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja