Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar starptautisku grupas izstādi Vice versa tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas izstāžu telpa Pilot

No 21. augusta Riharda Vāgnera ielā 3, Rīgā atradīsies jauna izstāžu telpa Pilot, kas tapusi, lai palīdzētu veidot vienotu Eiropas augstākās mākslas izglītības formu. Izstāžu telpas izveidi iniciējusi EU4ART alianse un Latvijas Mākslas akadēmija sadarbībā ar Erasmus+ programmu un Rīgas pašvaldību, informēja LMA pārstāvji.

Mākslas telpa tiks atklāta ar starptautisku grupas izstādi Vice versa, kurā kuratore Auguste Petre aicinājusi dalībai četru alianses sadarbības skolu esošos un bijušos studentus, par izstādes konceptuālajiem pieturpunktiem izvēloties atslēgas vārdus "sadarbība", "atklātība (un eksperiments ar to)" un "uzticēšanās". Izstādē piedalās mākslinieki Ilze Aulmane (Latvijas Mākslas akadēmija), Marija Kitcinga (Maria Kitzing, Drēzdenes Mākslas akadēmija) Lūca Lovāša (Luca Lovász, Ungārijas Mākslas akadēmija) un Stīvens Marigo (Steven Marigo, Romas Mākslas akadēmija).

Jēdziena vice versa definīcija balstīta apvērstās attiecībās starp divām vai vairākām lietām, koncepcijām un idejām, cilvēkiem un pieredzēm. Vienlaikus šī doma attiecas gan uz citādu jeb citu skatupunktu meklēšanu (gan cilvēciskajās attiecībās, gan mākslā), gan arī izceļ nepieciešamību pēc savstarpēji atvērtas kooperācijas.

Šī izstāde radīta kā kuratoriāls eksperiments par fiziski un psiholoģiski uztveramo atklātības vai atklāšanās stāvokli, kas nereti pieprasa drosmi un spēju uzticēties. Ideja par sadarbību izstādes kontekstā izmantota kā konceptuāls instruments, kas jaunizveidoto izstāžu telpu padara par avotu nebijušas mākslinieciskās pieredzes gūšanai un spēļu laukumu, kurā satiekas, iepazīstas un mijiedarbojas četri atšķirīgi mākslinieki.

EU4ART alianse ir starptautiska mākslas augstskolu apvienība, kuras ilgtermiņa mērķis ir stiprināt tēlotājmākslas studiju programmas Eiropas Savienības dalībvalstīs.

ES Erasmus+ atbalstītais projekta EU4ART alianses mērķis ir veidot Eiropas universitāšu iniciatīvu, kurā apvienojušās Romas mākslas akadēmija (Accademia di Belle Arti di Roma, anno 1754), Drēzdenes Mākslas akadēmija (Hochschule für Bildende Künste Dresden, anno 1764), Ungārijas Mākslas akadēmija (Magyar Képzőművészeti Egyetem, anno 1871) un Latvijas Mākslas akadēmija (anno 1919).

Jaunizveidotajā izstāžu zālē plašākai auditorijai būs iespēja regulāri iepazīties ar jaunu talantīgu mākslinieku daiļradi, kā arī tiks veidotas neatkarīgo kuratoru izstādes un EU4ART alianses dalībnieku projekti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja