Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bijušās rūpnīcas Manufaktūra telpās notiks LMA modes skate

Rīgā, 6. jūnijā bijušās tekstilrūpnīcas Rīgas manufaktūra telpas Brīvības gatvē 401 notiks ikgadējā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu modes skate, informēja skates rīkotāji.

Skates laikā tiks demonstrētas spilgtākās Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares studentu kolekcijas, kas tapušas aizvadītajā mācību gadā. Šogad par modes skates vizuālā noformējuma centrālo tēmu izvirzīti kolorītie 90-tie gadi, kas ir arī Modes mākslas katedras dibināšanas laiks.

LMA Modes skatē savas kolekcijas demonstrēs talantīgie modes dizaina studenti: Laura Valtera, Anna Elizabete Kasparsone, Ieva Kupcāne, Elīna Grīnberga, Baiba Tamane, Marta Laima Mielava, Elīna Baltace, Una Bērziņa, Sanita Kapeika, Dita Enikova, Romija Štāle, Ksenija Belca Beslere, Anita Leina, Monta Pētersone, Evija Šaitere, Arvis Kantiševs, Anna Gulbe, Karīna Krista Līkanse un Laima Jurča, kuri sola klātesošos pārsteigt ar īpaši oriģināliem dizaina risinājumiem.

“Mēs augstu vērtējam  talanta daudzpusību un studentu ideju dažādās izpausmes, tomēr modes skates formāts ir rāmis, kas kvalitatīvi prezentē tikai daļu no modes dizaina un kostīmu mākslas formām. LMA modes skatē būs iespēja vērot deviņpadsmit vispiemērotākās jauno dizaineru kolekcijas - citas, atbilstošākas izrādīšanai “šovrūmā”, papildinās ieskatu par aktualitātēm un sasniegumiem Modes dizaina nodaļā,” uzsver LMA Modes katedras vadītāja, docente Māra Binde.

Šogad tiek atzīmēti jau 25 gadi, kopš Latvijā ir pieejama profesionāla augstākā izglītība modes dizainā, un būtiski, ka arī modes skates scenogrāfisko koncepciju simboliski caurstrāvos zīmīgais 1993. gads. LMA modes skates norises vieta nav izvēlēta nejauši – bijušās Juglas tekstilrūpnīcas telpas ir vēsturisks arhitektūras objekts, kas piedzīvojis Latvijas modes attīstību teju gadsimta garumā un arī vizuāli aizvien iemieso 20. gs. raksturīgo auru, kas šajā ēkā savulaik valdījusi.

LMA modes skates ietvaros sadarbībā ar radošo industriju portālu FOLD 7. jūnijā akadēmijas telpās norisināsies arī atvērtās industrijas ekspertu lekcijas. Savukārt 8. jūnijā tiks atklāta publiski pieejama jauno dizaineru kolekciju izstāde jeb “šovrūms”, kas šogad veidos vienotu pasākumu kopumu un ļaus ikvienam interesentam tuvāk iepazīt jauno modes mākslinieku veikumu.

Biļetes uz modes skati ir pieejamas interneta vietnē www.ekase.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja