Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Būs skatāma Annas Heinrihsones izstāde Kad es nomiršu, kļūšu par gaisu, kuru tu elposi

Māksla XO galerijā no 2. līdz 25. novembrim būs skatāma Annas Heinrihsones izstāde Kad es nomiršu, kļūšu par gaisu, kuru tu elposi, informēja galerijas pārstāvji.

"Vide, kurā dzīvoju, ir pilna apmāna un aizmiglotām sentencēm. Es pati arī meloju un daudz ko pasaku diametrāli pretēji tam, kā patiesībā domāju. Meklējot kādu izeju no šīs situācijas, rokos arvien dziļāk pagātnē. Vairs ne tikai savā, bet to cilvēku, kuru pievilkšanās saikni jūtu vēl arvien. Dažreiz jūtu, ka skatos ainavā vai uz kādu ielas stūri ar viņu acīm. Gribas saprast, ko viņi varēja un gribēja izdarīt, lai apzinātu katru mirkli, kuru ir nepieciešams piedzīvot. Jo vairāk skatos sevī, jo skaidrāk redzu punktus, kuri savieno laika attāluma matēriju. Viss ir saistīts. Visdrīzāk arī tajā bezgalībā ir pilns ar meliem, taču tos uztveru kā savus, nevis no citiem piedzīvotos," Anna Heinrihsone, 2023.

Anna Heinrihsone (1970) ir viena no ievērojamākajām Latvijas laikmetīgajām scenogrāfēm un kostīmu māksliniecēm ar starptautisku pieredzi. Kopš 1995. gada radījusi dekorācijas un kostīmus vairāk nekā 100 teātra izrādēm Latvijā, Igaunijā un Krievijā. Paralēli scenogrāfijai regulāri rīko personālizstādes un piedalās glezniecības grupu izstādēs. Jau vairākus gadus kā savu glezniecības motīvu Anna Heinrihsone izmanto fotogrāfijas no ģimenes arhīva, koncentrējoties uz momentiem, kuros varoņi ir savstarpēji emocionāli tuvi un atbrīvoti.

Annas Heinrihsones darbi publiskajās kolekcijās – Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (Rīga, Latvija), Swedbank mūsdienu mākslas kolekcijā (Rīga, Latvija) un KUMU Mākslas muzejā (Tallina, Igaunija). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja