Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ISSP galerijā notiks Zandas Pučes un Armanda Andžes grāmatas Aa fluvius. Zudušo upi meklējot atklāšana

Ceturtdien, 12. maijā, plkst 18.00 ISSP galerijā notiks Zandas Pučes un Armanda Andžes grāmatas Aa fluvius. Zudušo upi meklējot atklāšana. Vakara gaitā būs iespēja satikt autorus, uzzināt par grāmatas tapšanas procesu, kā arī iegādāties izdevumu par īpašu cenu.

Grāmata ir vizuāls vērojums par Latvijas garāko upi, tās apkārtējo vidi un cilvēkiem cauri laikiem. Tā apvieno vairākus medijus un laiktelpas – stāstu par Zandas Pučes vecvecvectēvu Juhanu Jursu, kurš darināja laivas, 30. gadu estētikā veidotās mākslinieces Zandas Pučes un fotogrāfa Armanda Andžes melnbaltās fotogrāfijas, arhīva materiālus un rakstnieka Kārļa Studenta stāstu Vasara laivā. Grāmatas nosaukums Aa Fluvius ir atsauce uz Gaujas apzīmējumu vēsturiskās kartēs – Aa apzīmē plašu un tekošu ūdeni, bet fluvius – upi. Līdzās senajam, noslēpumainajam nosaukumam, Gauja jau izsenis iemantojusi noslēpumiem apvītu un īpašu statusu Latvijas kultūrā.

Grāmatas vizuālo tēlu veido mākslinieces Zandas Pučes un fotogrāfa Armanda Andžes melnbaltās, analogās fotogrāfijas un grafiskās dizaineres Alises Štrauses dizains. Juhana Jursa stāstu autore ir Sandra Ķirule, tekstus angļu valodā tulkojusi Anna Marija Knoka.

Grāmata ir nominēta grāmatu mākslas konkursā Zelta ābele 2021, izstrādāta ISSP Mentoringa programmā un tās izdevējs – Baltic Analog Lab. To iespējams iegādāties ISSP veikalā vai mākslinieces Zandas Pučes mājaslapā www.zandapuce.lv.

Zanda Puče (1992) ir māksliniece, kura strādā ar dažādiem medijiem – fotogrāfiju, grafiku, instalāciju, skaņu un video. Ar saviem darbiem Puče piedalās starptautiskās izstādēs un festivālos, pētot atmiņas, ģimenes vērtības un dabu. Māksliniece ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā (2016). Viņas darbi ir iekļauti grupu izstādēs, tostarp ArtVilnius mākslas mesē, Kurhauzo galerijā Birštonā, Verkligheten galerijā Ūmeo, Bauhaus Universitātē Veimārā, festivālos MADATAC, Madridē un Photobook Week Aarhus Orhūsā. 

Armands Andže (1988) ir fotogrāfs un Baltic Analog Lab biedrs. Ar analogo fotogrāfiju nodarbojas jau 12 gadus un pašmācības ceļā ir apguvis vairākas senās analogās fotogrāfijas tehnikas. Andže ar padziļinātu interesi praktizē lielformāta fotogrāfiju uz paštaisītām sudraba želantīna stikla platēm. Fotogrāfiju apguvis Latvijas Kultūras koledžā un šobrīd mācās Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla dizaina nodaļā.

Vairāk informācijas par pasākumu: ej.uz/gramata_Aafluvius

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja