Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KDi iesaka: Vienmēr krāsa, forma un struktūra

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Vienmēr krāsa, forma un struktūra

Izstāžu zālē Arsenāls notiks tekstilmākslinieka Pētera Sidara personālizstāde Tveramā kustība. Viņš allaž tiecies paplašināt savu darbības lauku. Eksperimentējot ar šķietami prozaiskiem notikumiem un ikdienas lietām, dabas formām un struktūrām, priekšmetiem un telpas fragmentiem, mākslinieks glezno, strādā ar objektiem un veido instalācijas. Darbos tiek izmantots silikons, stikls, plastmasa, karstlīme un visdažādākie dabas priekšmeti, taču uzmanības centrā vienmēr paliek krāsa, forma un struktūra. Jaunajā ekspozīcijā dominē vērienīgs laminētais gleznojums Plūsma, darbi no sērijas Fraktāļi un objekti. Skatītāju apņem poētiskas un sirreālas sajūtas. Ieraudzīts negaidītā kontekstā un pārtulkots citādā vizuālajā valodā, fakts, detaļa vai priekšmets iegūst jaunu nozīmi.

Pēteris Sidars Tveramā kustība izstāžu zālē Arsenāls 8.I–13.III

Maestro nemelo

"Teātra burvība ir improvizācija un dzīvais moments. Man patīk, kā teātrī cits citu visu laiku "šmauc" – stāv tavu acu priekšā un melo. Tu redzi, ka melo, bet vienalga patīk..." – Raimonds Pauls skaidro, kāpēc joprojām mīl teātri un savu 80 gadu jubileju vēlas pavadīt Nacionālajā teātrī. Vakara pirmajā daļā – labākās Raimonda Paula dziesmas un saruna par dzīvi un mūziku. Otrajā daļā Latvijas Radio bigbends atskaņos Maestro teātrim komponētās melodijas.

Raimonds Pauls Nacionālajā teātrī 12.I–5.III. Biļetes pārdotas

Svētki

Latvijas Radio koris diriģenta Sergeja Jekimova vadībā piedāvā koncertu Pareizticīgo Ziemassvētki. Programmā – Dmitrijs Bortņanskis, Pāvels Česnokovs, Irina Deņisova, Jurijs Faļiks, Sergejs Prokofjevs, Georgijs Sviridovs, Rodions Ščedrins u. c.

Latvijas Radio koris Dzintaru koncertzālē 7.I plkst. 19.30. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 7–20

Ģimenes lietas

Režisore Māra Ķimele Jaunajā Rīgas teātrī iestudējusi izrādi Rudens sonāte, kuras pamatā ir Ingmara Bergmana filma ar Ingridu Bergmani un Līvu Ulmani galvenajās lomās. Sižeta centrālā persona ir pianiste Šarlote, kura, viesojoties meitas ģimenē pēc septiņu gadu neredzēšanās, tiek konfrontēta ar gadu gaitā samilzušajām attiecībām ar abām meitām. Lomās Baiba Broka, Inga Tropa, Liena Šmukste un Ģirts Krūmiņš.

Rudens sonāte JRT Mazajā zālē 7., 8., 16., 17.I plkst. 19. Biļetes pārdotas

Spēlmaņi un upuri

Nedēļas nogalē Rīgā un Tallinā notiek Rīgas Krievu teātra un Igaunijas Krievu teātra apmaiņas viesizrādes. Tallinā tiek spēlēti četri Rīgas Krievu teātra iestudējumi – Ričarda Baiera Jauktās jūtas, Andreja Platonova Fro, Alekseja Ščerbaka Tango ar Stroku un Elmāra Seņkova Graņonka, savukārt Igaunijas Krievu teātris uz Rīgu ved poļu dramaturga Mareka Modzeļevska drāmu Kronēšana (8.I), Aleksandra Ostrovska melodramatisko komēdiju Pēdējais upuris (9.I), izrādi bērniem – brāļu Grimmu pasaku Karalis Brusubārda (10.I) – un Nikolaja Gogoļa mistisko komēdiju Spēlmaņi (10.I). Izrādēs tiks nodrošināti titri latviešu valodā.

Viesizrādes Rīgas Krievu teātrī 8.–10.I. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 7–20

Autora diženums

Kinoteātrī Splendid Palace tiks demonstrētas itāļu režisora Paolo Sorrentīno filmas Dižais skaistums (2013) un Jaunība (2015). Paolo Sorrentīno ir viens no nozīmīgākajiem Eiropas kino autoriem. Abas filmas saņēma Eiropas Kinoakadēmijas balvu kategorijā Labākā Eiropas filma, un par abiem darbiem Paolo Sorrentīno tika atzīts par labāko režisoru. Itāļu kino joprojām ir dižs!

Paolo Sorrentīno Kinoteātrī Splendid Palace Dižais skaistums 7.I plkst. 18; 9.I plkst. 15.30. Jaunība 7.I plkst. 20.30; 9.I plkst. 18 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja