Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs piedalās festivālā Today Is Our Tomorrow Somijā

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) Somijā, Helsinkos no 12. līdz 14. septembrim piedalīsies starptautiskā, starpdisciplinārā festivālā Today is Our Tomorrow, informēja centra pārstāve Laura Brokāne.

LLMC plašajā festivāla programmā piedāvās starptautiskā mākslinieču tandēma Skuja Braden darbus, kuros risinātas feminisma un citas sociāli kritiskas tēmas.

Festivāla Today is Our Tomorrow programmā kuratores Solvita Krese un Inga Lāce iekļāvušas Skuja Braden darbus (XOXO un Medusa's speculum), kuros apspēlētas dzimuma kara un citas sociālpolitiskas idejas. Today Is Our Tomorrow, ko rīko mākslas centrs PUBLICS, ir uz sadarbību vērsts, kolektīvs un transdisciplinārs festivāls – tajā saplūst līdzības, apvienības un atšķirības. Festivāls veido mikrokosmosu, izdzīvojot un reprezentējot dažādas nākotnes formas kā pašreizējas sociokulturālas un mākslas prakses, kas bāzētas Somijā un pasaulē. Uz sadarbību vērstā metodoloģija tiecas reprezentēt ekoloģiju un domāšanas un pieredzes atšķirības.

Skuja Braden (kopš 1999. gada) ir divnacionāls viendzimuma sadarbības tandēms, kura mājvieta ir Aizkrauklē. Mākslinieču tandēms savos darbos rada paralēlas pasaules, kurās ķermeņi veidoti no porcelāna, no okeāniem izlec liesmas un lūpas pieskaras lūpām, dāvājot vēsu ūdeni no savām dzīlēm. Skujas Braden darbos atrodams kaujiniecisks feminisms, politiski komentāri un pa šķipsniņai budisma. Mākslinieču tandēma Aizkraukles keramikas studijā top darbi, kas ceļo uz izstādēm visā pasaulē.

LLMC un Today is Our Tomorrow sadarbība iespējama, pateicoties Baltijas kultūras fonda atbalstam. Latvijas dalība festivālā turpināsies arī 2020 gada septembrī, kad LLMC, Nida Art Colony un Narvas mākslas rezidences sadarbības rezultātā festivālā Baltiju pārstāvēs vairāki mākslinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja