Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas laikmetīgo rotu mākslinieks Valdis Brože saņēmis prestižo Autor Award balvu

Latvijas laikmetīgo rotu mākslinieks Valdis Brože ir ieguvis prestižo Autor Award balvu. Tā tika pasniegta 12. oktobrī JOYA Balcelona Art Jewellery & Objects pasākuma ietvaros, kas ir nozīmīgākais starptautiskais laikmetīgās mākslas rotu notikums Spānijā, informēja galerijas Putti pārstāvji.

JOYA ir platforma, kas kalpo par telpu mijiedarbībai, diskusijām un satikšanās vietu rotu māksliniekiem, galeriju pārstāvjiem, kolekcionāriem un dažādām organizācijām no visas pasaules. Izstādē piedalījās 300 īpaši izvēlēti starptautiski laikmetīgo rotu mākslinieki, to skaitā – Valdis Brože no Latvijas.

Valda Brožes kolekcijas Searchers  idejas jau tikušas ieskicētas mākslinieka personālizstādē Imprint Mākslas galerijā Putti 2018. gada novembrī. Brožes vēlme pievērst īpašu uzmanību atstātajiem vēsturiskajiem nospiedumiem sasaucas ar šī gada JOYA pasākuma galveno tēmu - laikmetīgās rotas komunikatīvā un diplomātiskā nozīme mūsdienās - atgriešanos cilvēces pirmsākumos, kur rota ir ne tikai ķermeņa rotājums, bet arī kultūras ideoloģiskā izpausme un vēl svarīgāk – politika.

Rotu kolekcijā Searchers izmantoti palielināmie stikli, kas ir mākslinieka ideja par ieskatīšanos pagātnē. Nospiedums – zīme vai kontūra, ko rada viena objekta spiediens uz cita objekta virsmas. Kā pēda smiltīs... Nospieduma rezultātā stāstam mainās gan saturs, gan struktūra, veidojot jaunu stāstu. Izstādē redzamajām rotām ir katrai savs stāsts – vēsturiskās dinamikas atspoguļojums – mūsdienīgā izpildījumā.

Valda Brožes dalība izstādē JOYA un iegūtā Autor Award balva rezultējās ar uzaicinājumu veidot personālizstādes Ņujorkā un Čikāgā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja