Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas Mākslas akadēmijas virtuālajā galerijā notiks diplomdarbu izstāde Svaiga gaļa kritikai

No pirmdienas, 15. jūnija, jaunizveidotajā digitālajā platformā VirtuAAL.lma.lv būs skatāmi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 2019./2020. mācību gada absolventu diplomdarbi. Izstādes un jaunās virtuālās galerijas atklāšana notiks 15. jūnijā plkst. 19

Izstāde Svaiga gaļa kritikai 2020 turpina pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, piedāvājot plašai auditorijai iepazīties ar visu Latvijas Mākslas akadēmijas apakšnozaru bakalaura un maģistra programmu absolventu diplomdarbiem. Ap 170 jauno mākslinieku vienkopus iepazīstinās ar sevi, sava radošā procesa rezultātiem un vidi, kurā viņi ir studējuši. Ar īpašu un savdabīgu ekspozīciju izstādē tiks pieteikti arī mākslas zinātnes nodaļas diplomandi.

Pirmā izstāde Svaiga gaļa kritikai, kas 2019. gada jūnijā bija skatāma bijušajā Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē, guva atsaucību gan studējošo, gan apmeklētāju, gan nozares profesionāļu vidū. 

"Latvijas Mākslas akadēmija turpina iet līdzi laikam un tehnoloģiju attīstībai, vizuālās mākslas studijās jau ilgu laiku papildu klasiskajām mākslas formām pastāv mūsdienīgi, tehnoloģiju vadīti mākslas virzieni un tajos LMA sagatavo dizaina, multimediju un vizuālās komunikācijas māksliniekus. Gluži loģisks solis tieši šobrīd ir pašiem savas jaudīgas virtuālās mākslas galerijas izveide, kuras primārais mērķis ir izstādīt topošo mākslinieku – LMA studentu – darbus un kura papildinās un spēs pastāvēt līdzās jaunajai LMA galerijai Vecrīgā," informē festivāla Svaiga gaļa kritikai izstādes kuratore Sandra Liepiņa.

Digitālās galerijas nosaukums VirtùAAL ir salikums no Nikolo Makjavelli ieviestā filosofiski teorētiskā jēdziena virtù, kas sevī ietver visu to pazīmju kopumu, kas nepieciešamas "lielu lietu sasniegšanai" (šis jēdziens lietots arī kā vispārīgs mākslas priekšmeta apzīmējums) un Latvijas Mākslas akadēmijas angļu abreviatūras (AAL – Art Academy of Latvia).

Svaiga gaļa kritikai 2020 kļūs par pirmo, bet nebūt ne vienīgo izstādi, kura notiks virtuālajā Mākslas akadēmijas vidē. Studentu darbu ekspozīcijas tiks izvietotas LMA interjerā un pārsteigs skatītājus ar negaidītiem, tikai virtuālajā pasaulē iespējamiem risinājumiem. Skatītājiem būs iespēja ne tikai aplūkot darbus, bet īpaši radītā kataloga sadaļā arī uzzināt vairāk par darba autoru, ieceri un tā tapšanas procesu izsmeļošos darbu aprakstos.

Izstādes atklāšanas brīdī visi tajā pārstāvētie mākslinieki jau būs aizstāvējuši savus diplomdarbus, un var teikt, ka daudzi no viņiem tieši ar šo izstādi pirmo reizi skatītāju priekšā parādīsies jau kā profesionāli mākslinieki. Izstādi papildinās dažādas aktivitātes tiešsaistē – diskusijas, tikšanās ar kuratoriem un māksliniekiem.

Izstādes mērķis ir iepazīstināt apmeklētājus ar absolventu darbiem – no glezniecības līdz audiovizuālām instalācijām – un raisīt dialogu par mākslas un kultūras aktualitātēm, kā arī sasniegt starptautisku auditoriju, kas ir virtuālas izstādes priekšrocība – nav fizisku telpas ierobežojumu izstādes apmeklējumam.

Informācija: virtuaal.lma.lv, lma.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja