Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājā atklās jauno latviešu mākslinieku izstādi Kāds sakars

No 26. jūlija līdz 13. septembrim Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā Civita Nova būs skatāma septiņu jauno latviešu mākslinieku grupas izstāde Kāds sakars, informēja koncertzāles pārstāve Santa Margeviča.

Izstāde iecerēta kā atšķirīgu autoru darbu parāde un vienlaikus arī centiens meklēt kopsaucējus šo mākslinieku rokrakstos. 

“Vietējie mākslas aprakstnieki un profesionāļi nereti viens otram pārmet nespēju skaidri definēt pēdējā laika tendences, kas novērojamas latviešu laikmetīgajā mākslā, formulējumu vietā dodot priekšroku kriptiskām, žargoniskām frāzēm un atrunām. Izstāžu recenzijās brīžam pavīd kāds vērtīgs vai procesus izgaismojošs teikums, bet ar to vien nepietiek. Izstādē Kāds sakars tiks apskatīts virziens, kas pēdējo gadu laikā iezīmējies jauno latviešu mākslinieku interešu lokā — apkārt esošu banalitāšu un ikdienišķu parādību romantizācija,” par izstādes ieceri stāsta tās kurators, mākslas kritiķis Tomass Pārups.

Izstādes dalībnieki – Elza Sīle, Vika Eksta, GolfClayderman, Subspatial.xyz un Katrīna Čemme – vai nu pastarpināti, vai tiešā veidā atsaucas uz masu kultūras fenomeniem. Caur priekšmetiem, teksta fragmentiem, tēliem un asociāciju uzlādētām zīmēm viņi koķetē ar banālo, radot daudznozīmīgas asprātības, kas nebūt nav raksturojamas kā banālas.

Mākslinieku foto un video darbi, kā arī instalācijas būs skatāmas izstādes atbalstītāju Samsung Electronics Baltics sarūpētajos jaunākās paaudzes QLED TV ekrānos, tostarp jaunajā un unikālajā Frame TV, kas radīts, lai demonstrētu mākslas darbus.

“Māksliniekiem ir svarīgi, lai viņu digitālie mākslas darbi tiktu eksponēti tieši tā, kā viņi to ir iecerējuši – lai attēls būtu atbilstošā kvalitātē un lai ekrānā precīzi tiktu attēlotas krāsas un formas. Esam priecīgi, ka jauno autoru darbi tiks rādīti tieši QLED TV ekrānos, jo tie spēj nodrošināt izcilu kvalitāti,” saka Sergejs Kostjučenko, Samsung sadzīves elektronikas biznesa direktors Baltijā.

Ar padziļinātu izstādes koncepcijas aprakstu varēs iepazīties tās katalogā, kas būs pieejams izstādes atklāšanas datumā, 26. jūlijā.

Uz izstādes atklāšanu interesenti aicināti piektdien, 26. jūlijā, plkst. 18.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja