Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepājas koncertzālē atklās starptautiski atzītā dizaina biroja H2E izstādi Iz-aicinājums

No 14. aprīļa līdz 8. jūnijam Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā Civita Nova būs skatāma starptautiski atzītā dizaina biroja H2E izstāde Iz-aicinājums. Tā piedāvās aplūkot vērtības, kas mijas cauri dizaina biroja 15 gadu laikā radītajiem projektiem, kuri spilgti iezīmējušies dažādās Latvijas vietās, to skaitā arī Liepājā, informēja Liepājas koncertzāles pārstāve Anita Lazdeniece.

Ar saviem darbiem dizaineri vēlas izstādes apmeklētājiem parādīt to, ka dizains nav tikai prasmes, dizains ir arī kultūra: "Dizains ir aktīvs darbības vārds – izpētīt, atklāt pasauli pašiem, iedvesmot līdzcilvēkus. Mēs cenšamies izprast pasauli un atklāt tās brīnumainās šķautnes ikvienam. Tas ir izaicinājums mums pašiem un aicinājums ikvienam – ieskaties!"

Par dizaina biroja H2E darbu izstādes vietu izvēlēta koncertzāle Lielais dzintars, ņemot vērā biroja ciešo sasaisti ar Liepāju – H2E izstrādājis Liepājas pilsētas vizuālo identitāti, infografiku dizainu un Liepājas pieteikuma koncepciju (ne)miers konkursā par titulu Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027. Šie projekti gan ir tikai neliela daļa no izstādē skatāmajiem dizaina darbiem, kuri sastopami dažādās citās Latvijas pilsētās un kultūrvēsturiskās vietās.

Dizaina biroja vērtības tiks atspoguļotas dažādos veidos – caur darbiem un to idejām, caur citātiem, caur procesu un biroja ikdienu. Izstādē būs skatāmi "atslēgas" darbi no četrām dizaina biroja H2E darbības jomām – grafikas, telpas, ekspozīcijas un navigācijas dizaina. Darbi gan vizuāli, gan datos atklās idejas attīstības procesu un noteicošos faktorus tās dzīvotspējai un īstenošanai.

"Pirms aicināt, jāiespēj pasaules norises izzināt, pamanīt, uztaustīt, notvert, apbrīnot. Tad varam aicināt pasaulē ielūkoties jeb, vienā vārdā, iedvesmot – pasaule ir brīnumaina, nav un nebūs dienas, kad neatklāsim tajā ko jaunu. Mums ir jāspēj parādīt, pierādīt, lai tu/viņš/viņa/viņi/mēs pamanītu pasaules vērtību. To mēs saucam par dizainu. Tas ir mūsu darbs, mīlestība un arī ikdiena," par biroja pieeju dizaina procesiem atklāj Ingūna Elere.

Spilgtākie H2E projekti ir Liepājas pilsētas vizuālā identitāte, Rīgas Motormuzeja ekspozīcijas dizains, Alūksnes Bānīša stacijas šķūņa ekspozīcijas dizains, Alūksnes pilsētas vizuālā identitāte, Valsts pārvaldes iestāžu vienota vizuālā identitāte, Virši A degvielas uzpildes staciju jaunais interjera dizains u. c., kuru izstrādes procesi un vērtības būs apskatāmas arī izstādes apmeklētājiem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja