Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

LMA izstāžu telpā Pilot atklās izstādi Vai mēs jau esam tur?

Otrdien, 29. septembrī, plkst. 18 Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) izstāžu telpā Pilot tiks atklāta grupas izstāde Vai mēs jau esam tur?/Are We There Yet? Līdzās Rīgas ekspozīcijai izstādes dalībnieku darbu kolekcija tiks prezentēta starptautiskajā laikmetīgās mākslas mesē ArtVilnius'20, kas notiks Lietuvā no 2. līdz 4. oktobrim, informēja LMA sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Ozola.

Ekspozīcija veidota kā šobrīd redzamāko mākslinieku jaunāko darbu parāde – tajā piedalīsies LMA absolventi, pasniedzēji un studenti, kuru darbi atzīti gan Latvijā, gan starptautiskā līmenī, tādējādi nojaucot hierarhiskās pasniedzēja, studenta un mākslinieka lomas: Jānis Šneiders, Līga Spunde, Kristians Brekte, Amanda Ziemele, Hanele Zane Putniņa, Annemarija Gulbe, Veronika Frolova, Jānis Dzirnieks, Estere Betija Grāvere, Brenda Jansone, Pēteris Ķimsis un Miķelis Mūrnieks.

"Izvēlēto mākslinieku darbi atspoguļo šī brīža spēcīgākos strāvojumus ne tikai Latvijas mākslas vidē un LMA, bet arī pasaulē. Ekspozīcijas nosaukums retoriski apspēlē mūsdienu mākslas procesus un to mērķus – kāda ir kultūras nozīme pandēmijas pasaulē un kāda tā bija pirms tam? Cik liela loma tajā ir mākslas tirgum, kritiķu recenzijām un sociālo tīklu atzinībai? Vai tā saskan ar mākslinieku pašu uzstādītajiem mērķiem?" izstādes uzstādījumu ieskicē Pilot vadītāja Sabīne Vernere.

Vienlaikus nosaukums norāda uz mākslinieka profesijas sarežģīto infrastruktūru, kurā ielauzties nav viegli – tīklu starp ietekmīgajām galerijām, biennālēm, mecenātiem, kolekcionāriem, mākslas mesēm un muzejiem. LMA galerija Pilot tika radīta ar mērķi sistemātiski atbalstīt jauno mākslinieku prakses, un dalība mākslas mesē ArtVilnius'20 ir šķietami mazs solis, tomēr arī tas veicina Baltijas mākslas ekspertu interesi par aktualitātēm Latvijas vizuālajā mākslā, kā arī dod iespēju jaunajiem māksliniekiem nodibināt jaunus kontaktus un veidot sadarbības ar starptautiskām institūcijām un galerijām.

Šī būs otrā izstāde Pilot telpā, LMA to izveidojusi sadarbībā ar EU4ART aliansi, Erasmus+ programmu un Rīgas pašvaldību.

Izstāde būs apskatāma no 29. septembra līdz 1. novembrim LMA izstāžu telpā Pilot, Riharda Vāgnera ielā 3, Vecrīgā. Galerija atvērta no otrdienas līdz svētdienai (12-18), ieeja bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja