Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Māksla, tehnoloģijas un pilsēta citā gaismā. Nākamnedēļ – Valmieras Starptautiskais multimediju festivāls

No 26. februāra līdz 3. martam Valmierā notiks jau otrais Starptautiskais multimediju festivāls, kurš pulcēs māksliniekus no dažādām valstīm un interesentiem ļaus pieredzēt, cik daudzveidīgi modernās tehnoloģijas var tikt izmantotas mākslas satura un formu jaunradē.

Festivāls ir arī dialogs un zināšanu apmaiņa starp māksliniekiem, zinātniekiem, tehnoloģiju ekspertiem un sabiedrību.

Sadarbībā ar vienu no pasaules nozīmīgākajiem multimediju festivāliem MUTEK Valmierā tiks piedāvāta trīs virtuālās realitātes mākslas darbu kolekcija. Šie darbi, kurus veidojuši mākslinieki France Džobina un Markuss Hekmans, Kloja Aleksandra Tompsone un Metjū Edvardss, kā arī Line Katčo, no unikālām, dzīvām performancēm ir pārtapuši virtuālās realitātes pieredzēs, kas dod iespēju tos piedzīvot mākslas baudītājiem visā pasaulē.

Pašmāju jauno mediju mākslinieki Līga Spunde, Līga Vēliņa, Alvis Misjuns un Lauris Taube festivālā piedalīsies ar papildinātās realitātes mākslas darbiem dažādās pilsētas vietās, kuri tematiski pievēršas gan Valmieras pilsētvides izziņai, gan kultūrvēstures aspektiem. Tie ar digitālo tehnoloģiju palīdzību veido saspēli ar apkārt esošo un ļauj ieraudzīt pilsētu pavisam citā gaismā.

Apvienība Orbīta (Semjons Haņins, Artūrs Punte, Vladimirs Svetlovs, Sergejs Timofejevs) īpaši festivālam radījusi dialoģisko gaismas instalāciju pilsētvidē Parādības blakus. Tas būs multimediāls priekšmetu priekšnesums, ko izspēlē divi nepareizi novietoti automobiļi, kuri savstarpēji sarunājas.

Savukārt multimediju mākslinieka Mārtiņa Dāboliņa un komponista Džeikina Pusona veidotā instalācija ar performances elementiem Teleempātija ļaus ielūkoties reālā laika smadzeņu procesos. Mākslinieki triju dienu garumā (29.02.–02.03.) Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas bijušajā peldbaseinā sevi pakļaus 27 dažādām pieredzēm, lai noskaidrotu, vai emocijas, ko mēs izrādām ar sejas izteiksmi, ir tādas pašas, kā mēs jūtamies iekšēji.

Šogad festivālā veidota arī īpaša mākslas un izglītības programma jauniešiem, kuras ietvaros radīti pieci jaundarbi, kas multimediju valodā runā par aktuālām tēmām – dabas aizsardzību, ķermeņa brīvību, paaudžu konfliktiem u. c.

Tāpat festivālā piedalīsies laikmetīgās dejas apvienība IevaKrish, elektroniskās mūzikas mākslinieks Leo Novus, Those Guys Lighting (Latvija) ar gaismas instalāciju Dievišķā ģeometrija, Gala Stage (Igaunija) ar gaismas instalāciju Sajūtu portāls u. c.

Plašāka informācija – Valmieras novada pašvaldības tīmekļvietnē Valmierasnovads.lv un Facebook.com/ vsmf.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja