Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mākslas telpā Aminori skatāma astoņu domubiedru izstāde Déjà vu

No 15. janvāra līdz 17. februārim mākslas telpā Aminori Valdemāra ielā 69 skatāma domubiedru grupas izstāde Déjà vu. Izstādē piedalās bijušie Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas studenti Anna Baklāne, Liena Baklāne, Anita Arbidāne, Barbara Ābeltiņa, Kalvis Zuters, Paulis Postažs, Vladimirs Avramenko, Agate Apkalne un Normunds Brasliņš, informēja galerijas pārstāvji.

LMA Glezniecības nodaļas profesors Normunds Brasliņš aicinājis domubiedrus kopīgai izstādei Déjà vu mākslas telpā Aminori. Visi astoņi gleznotāji, kas piedalās izstādē, ir prof. Brasliņa Glezniecības darbnīcas bijušie studenti Mākslas akadēmijā. Domubiedru grupas izstādē piedalās Anna Baklāne, Liena Baklāne, Anita Arbidāne, Barbara Ābeltiņa, Kalvis Zuters, Paulis Postažs, Vladimirs Avramenko, Agate Apkalne un Normunds Brasliņš. 

Normunds Brasliņš mūsdienu glezniecībā saglabā klasiskas pamatvērtības, būdams līnijas un izsmalcinātas formas meistars. Gleznotājs galvenokārt pievēršas sievietes portretam un figūrai – viņš ir smalks kolorists, kura darbos līnija pārsteidz ar neiedomājamu precizitāti. Brasliņa niansētajās figurālajās kompozīcijās skatītājs atrod atsauces uz pasaules un latviešu glezniecības tradīcijām, kas manifestē ideālu skaistumu.

"Mēs esam dalījušies savā gleznieciskajā uztverē, esmu no viņiem daudz mācījies. Viņi visi ir aizrautīgi gleznotāji, katrs atradis savu stilu un savu rokrakstu vienas gleznieciskās manieres ietvaros. Mūsu attiecības vienmēr bijušas koleģiālas. Un vienojošais šai procesā ir cilvēka portreta un figurālās kompozīcijas studijas, akcentējot konkrētu glezniecības tehniku," – uzsver gleznotājs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja