Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Muzejam ir jāatrod jauna valoda, lai šajā laikā nebūtu jāklusē

Laikmetīgās mākslas muzejs Fondazione Prada ir viena no progresīvākajām, daudzpusīgākajām kultūras institūcijām ne tikai Eiropā, bet arī visā pasaulē. Muzeja durvis Milānā un citās filiālēs ir ciet, taču Fondazione Prada veiksmīgi un pārliecinoši nostiprina savas pozīcijas digitālajā vidē, piedāvājot oriģinālu, īpaši kūrētu saturu

Krīzes periods sniedz iespēju koncentrēties uz pētniecību, analīzi un darbu ar arhīvu, kā arī no jauna definēt kultūras nozīmi, nepieciešamību un pieejamību attālinātā režīmā. Ja muzejs nespēj uzņemt apmeklētājus klātienē, tas nozīmē, ka ir jāatrod jauna valoda, lai šajā laikā nebūtu jāklusē. Tāpēc Fondazione Prada mājaslapa un kanāli sociālajos medijos (Instagram, Facebook, Twitter, Vimeo un YouTube) ir kļuvuši par ideju laboratoriju un platformu, kurā tiek izmēģinātas jaunas idejas, formāti un kodi. 

Aktivitātes aptver muzeja darbību dažādās jomās un žanros – mākslā, kino, dejā, mūzikā, arhitektūrā, literatūrā un filosofijā. Var aplūkot arhīva materiālus, skatīties video, lasīt agrāk nepublicētus tekstus, fragmentus no katalogiem un recenzijām, kā arī iepazīties ar Fondazione Prada jaunāko izstāžu virtuālajām ekspozīcijām un uzzināt, kas notiek ar fonda kolekcijas darbiem, kas izstādīti citos muzejos. 

Sadarbībā ar straumēšanas platformu MUBI izveidota filmu izlase Ideālās izgāšanās/Perfect Failures – tajā ir iekļauti darbi, kuri pēc pirmizrādes tikuši kritizēti, nesaprasti, pārprasti un atzīti par neveiksmēm, taču laika gaitā to uztvere ir mainījusies. Šajā izlasē ir Ričarda Kellija Dienvidu zemes pasakas/Southland Tales (2006), Čārlija Čaplina Grāfiene no Honkongas/A Countess from Hong Kong (1967), Billija Vaildera Fedora (1978), Kellijas Reihārtas Nakts kustības/Night Moves (2013), Šantalas Akermanes Dīvāns Ņujorkā/Un divan à New York (1996) un Pola Verhovena Šova meičas/Showgirls (1995). 

No 4. maija savu projektu Mīlas stāsti. Frančesko Vecoli sentimentālā izlase/Love Stories – A Sentimental Survey by Francesco Vezzoli muzeja kontā tīklā Instagram piedāvās itāļu mākslinieks, viens no muzeja dibinātājas modes mākslinieces un kolekcionāres Mjučas Pradas favorītiem Frančesko Vecoli.

Šajā ciklā ekstravagantais postmodernists Vecoli sarunāsies ar auditoriju sociālo mediju valodā un pētīs virtuālās kopienas emocionālo un psiholoģisko noskaņojumu. Viņš izmantos Instagram izplatītās stratēģijas un funkcijas "stāsti"/stories piedāvāto aptaujas formu. Katru nedēļu tiks uzdoti dažādi jautājumi, aplūkoto tēmu iedvesmas avots būs Bellīni, Rosīni, Pučīni un Verdi operu, kā arī Mocarta Dona Žuana ārijas.

Ik nedēļu Instagram aptaujas rezultātus komentēs kāda ievērojama personība no kultūras, mākslas, modes, kino, mūzikas un televīzijas pasaules. Frančesko Vecoli cer, ka Mīlas stāstos būs klātesošs sociālās pētniecības, mākslinieciskās refleksijas un intelektuālās provokācijas gars.

Informācija: www.fondazioneprada.org

Top komentāri

VVZ
V
Smērējumi ir un paliek smērējumi. Tādiem nav jāatrodas muzejā.
muzejnieks
m
Kas tie par jokiem par muzeju nestrādāšanu??? Ieskatieties muzeju mājas lapās, darbinieki raujas normālo laiku, taisot tautai digitālo kontentu. Slinko tie, kam tur tukšs, kā Vēstures institūtam. Pie tam - šis kontents ir bezmaksas un neprasa reģistrēties Skainetā, atšķirībā no rakstā piedāvātājām dīvainībām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja