Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas fotogrāfijas biennāle izsludina pieteikšanos balvai Meklējam jauno fotogrāfijā!

Līdz 3. septembrim jaunajiem māksliniekiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ir iespēja pieteikt savus darbus Rīgas fotogrāfijas biennāles 2016 balvai Meklējam jauno fotogrāfijā!, informēja biennāles pārstāve Inga Brūvere. Finālistu izstāde un uzvarētāju sumināšana notiks 2016. gada aprīlī Rīgas mākslas telpā.

Balvas mērķis ir atklāt un novērtēt jaunu mākslinieku radošos centienus, kuri savos darbos demonstrē attēla spēku, piedāvā oriģinālu, laikmetam atbilstošu skatījumu un konceptuālu dziļumu. Biennāle meklē tādu autoru portfolio, kuri rosina diskusijas un piedāvā daudzveidīgas idejas. Vienlaicīgi dodot iespēju jauniem māksliniekiem, kuri uzsāk radošos meklējumus fotogrāfijā vai ar to saistītā medijā, piesakot sevi plašākai auditorijai. Konkursā tiek aicināti iesniegt darbus Baltijas valstu - Igaunijas, Latvijas un Lietuvas mākslinieki un fotogrāfi, kuri ir savas karjeras sākuma posmā, vecumā no 18 līdz 35 gadiem.

Balvai iesniegtos darbus izvērtēs un uzvarētāju noteiks starptautiskā žūrija - fotofestivāla Backlight direktore Tūla Alajoki (Somija), žurnāliste un kritiķe Sofī Krabe (Beļģija), mākslinieces Marge Monko (Igaunija) un Marija Šovolda (Norvēģija), mākslinieki, kuratori un NoRoutine Books dibinātāji Gītis Skudžinsks un Vilma Samuļonīte (Lietuva), kim? Laikmetīgas mākslas centra programmas direktore un izstāžu kuratore Zane Onckule (Latvija), izstāžu zāles Mākslas stacija Dubulti direktore un izstāžu kuratore Inga Šteimane (Latvija) un Latvijas Fotogrāfijas muzeja direktore Maira Dudareva.

Rīgas fotogrāfijas biennāle (RFB) ir jauns starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz fotogrāfiju kā mākslas praksi, par prioritāti izvirzot Latvijas, Baltijas un Eiropas reģionu. Pirmā Biennāle notiks 2016. gada aprīlī un idejiski fokusēsies uz mūsu reģiona ģeopolitisko īpatnību - atmiņām, sapņiem, realitāti, kas īpašu aktualitāti iegūst vēsturiskā notikuma - Latvijas valsts svētku priekšvakarā, kad 2018. gadā Latvija, kā arī Lietuva, Igaunija, Somija (2017. gadā), Čehija, Rumānija un Polija atzīmēs valsts pastāvēšanas vai arī atjaunošanas simto gadadienu.

Rīgas fotogrāfijas biennāles programma realizēsies divās pamatdaļās - izstādēs vairākās Rīgas izstāžu zālēs, Jūrmalā un Kuldīgā, un starpdisciplinārā simpozijā, kas norisināsies divu dienu garumā un kura uzdevums būs dažādos formātos runāt par attēla un fotogrāfijas lomu post-digitālajā laikmetā. Īpašu uzmanību Biennāle pievērsīs jauniem māksliniekiem.

Vairāk informācijas www.rpbiennial.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja